HVAD ER FORSKELLEN MELLEM EN T-SHIRT-BH, FORMPRESSET SKÅL OG EN CONTOUR-BH? | Miss Mary of Sweden
Gå til hovedindhold
Refunded Returns

HVAD ER FORSKELLEN MELLEM EN T-SHIRT-BH, FORMPRESSET SKÅL OG EN CONTOUR-BH?

T-shirt-BH er det perfekte basisundertøj at have i sin undertøjsgarderobe og en af de mest populære BH-typer. Men hvad er egentlig en T-shirt-BH? Og er der nogen forskel mellem en contour BH, en formpresset BH og en T-shirt-BH? Vi udreder begreberne.

 

FORMPRESSET BH
En BH med formpressede skåle har glatte skåle helt uden sømme, og hver enkelt skål består af et enkelt stykke stof. Formpresningen fremstilles ved, at stoffet er formet via varmebehandling efter en brystform af metal, og dermed kan materialet i skålen følge brystets form, selv om den er helt uden sømme. For hver skålstørrelse er der to former, der repræsenterer venstre og højre. Det formede stof bliver formbestandigt og vender ikke tilbage til sin oprindelige form. 

”En formpresset skål er lavet i et stykke og har ingen sømme”

Det mest almindelge er formpressede skåle med en tynd vattering på nogle få millimeter, men de findes også helt uden vattering samt med eller uden for. På billedet ovenfor ses den formpressede BH Smoothly, som har en uvatteret skål uden bøjle.

Fordelen ved en formpresset skål er, at den giver en rund form. En formpresset skål har dog visse begrænsninger, idet den ikke kan laves i meget store skålstørrelser, da et stof ikke kan omformes i ubegrænset grad. Læs mere om formpressede skåle i vores tidligere artikel Skal jeg vælge en formpresset skål eller en med sømme.

 

T-SHIRT-BH
En T-shirt-BH er en BH med glatte, sømløse skåle. Navnet stammer oprindelig fra, at BH'en er beregnet til at bære under en hvid T-shirt, uden at man skal kunne se hverken sømme eller struktur. Det er ganske enkelt den perfekte BH at bære under tætsiddende og tyndt tøj. Nedenfor ses eksempel på Keep Fresh formpresset T-shirt-BH med uvatteret skål.

 "En T-shirt-BH har glatte, formpressede skåle med eller uden vattering"

En T-shirt-BH kan findes med eller uden bøjle, og skålen kan have forskellige typer fyld. Det kan betyde alt fra en uforet skål til en helvatteret skål eller en skål med pude af f.eks. push-up-model. En T-shirt-BH kan have en dækkende helskål eller være lavere skåret og mere udringet. Fællesnævneren for alle T-shirt-BH'er er, at skålen er formpresset.

 

CONTOUR BH
I de senere år er det blevet almindeligt med contour BH – eller rettere sagt: ordet er noget, man hører tit. Contour BH i sig selv er ikke noget nyt, og den har eksisteret i mange år. En contour *BH har en helvatteret skål, som næsten altid er formpresset (sommetider kan den have diskrete, flade sømme for at give bedre støtte) og har som oftest bøjle. Når du har en contour BH på, vil den forme din buste i stedet for omvendt.

”En contour BH har altid helvatteret skål”

Det er ikke usædvanligt, at kvinder med større skålstørrelse plejer at ville undgå contour-BH, fordi de tror, at vatteringen vil øge omfanget og få busten til at se større ud. Men en contour BH er designet til at definere en rund form på busten – ikke for at øge størrelsen. Vatteringen er som oftest kun 2-3 mm tyk. 

”En contour BH har en defineret skålform, selv når BH'en ikke sidder på kroppen”

En anden fordel ved en contour BH er, at den får brysterne til at se helt symmetriske ud, fordi den formpressede vatterede skål allerede har sin bestemte form, og det dermed ikke vil blive bemærket, hvis det mindre bryst ikke udfylder skålen. Er du ude efter den perfekte runde form, er contour BH derfor et fremragende alternativ.

Et perfekt eksempel på contour BH plejer at være BH'er fremstillet af spacer-materiale som f.eks. vores populære nyhed Confident bøjle-BH, som er blevet en virkelig salgssucces. Læs mere om Spacer-materiale her.

 

 

ER EN T-SHIRT-BH ALTID EN CONTOUR BH OG OMVENDT?

Forskellen mellem en contour BH og en T-shirt-BH er, at contour BH'en altid har en helvatteret skål og holder skålformen, selv når man ikke har den på, mens en T-shirt-BH kan være uforet og uvatteret og derfor ikke definerer bustens form på samme måde. Alle T-shirt- og (næsten alle) contour BH'er er sømløse og formpressede. Men alle formpressede BH'er er ikke T-shirt-BH'er eller contour BH'er, da en formpresset BH kan være overtrukket med f.eks. blonde, broderier eller stoffer med sømme.

Så sammenfattende er contour BH en type T-shirt-BH, men en T-shirt-BH er ikke altid en contour BH.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.