Nybegynderguide til at købe undertøj online - hvad skal du huske

12 May 2021 9:11 AM
Annica Svensson

Mange oplever det som besværligt at købe BH på nettet. Hvordan kan man vide, hvilken model man skal vælge, hvilken BH der sidder godt - og hvad gør man, hvis man får leveret en BH, der ikke passer? Vi guider dig gennem processen.


Selvom man kender sin præcise BH-størrelse, så er der mulighed for at se og røre ved BH'en i en butik. Man kan også bedømme på øjemål, om den virkelig passer, inden man tager den med ind i prøverummet. På nettet har man ikke de samme muligheder. Men der har man også et fysisk prøverum; nemlig ens eget hjem, hvor man kan prøve BH'en i virkeligheden og mærke, hvordan den sidder.


Trin 1: Hvordan kan jeg vide, hvilken størrelse jeg bruger, inden jeg prøver BH'en?


Inden du vil købe en BH online for første gang, så er det en god idé at gennemgå følgende trin:


• Har jeg en BH fra dette mærke fra tidigere? Hvordan passer størrelsen? Er den købt for nyligt? Er jeg taget på i vægt eller har jeg tabt mig, siden jeg købte den?
• Gennemgå din garderobe: Hvilken størrelse plejer du at bruge i BH? Nogle gange er der flere størrelser, der passer én, så det er ikke usædvanligt, at man for eksempel har 80D, 85C, 90B i sin garderobe og alle sidder godt. Dette skyldes søsterstørrelser samt at BH'en ofte er lidt elastisk. Læs mere om søsterstørrelser her.
• Prøv at tage en nylig indkøbt BH på og se efter, om skålen sidder godt. Hvis der er tomrum i både venstre og højre skål, så er skålstørrelsen for stor til dig. Hvis der opstår en ”delle” oven over skålens kant eller mod siderne, så er skålen for lille. Det gælder også, hvis bøjlen skærer ind i brystvævet eller ikke ligger mellem brysterne mod brystbenet. Så er skålen for lille.

På en BH, der sidder perfekt, skal brystvævet ikke falde ud over skålkanten eller mod armhulerne, som det gør på billedet til venstre. Til højre ses en BH, der sidder perfekt.


• Sidder båndet godt rundt om ryggen? Hvis det er en gammel BH, så har båndet ofte udvidet sig og svarer ikke længere til størrelsen som vist på BH'ens størrelsesetiket. Hvis din gamle udslidte BH sidder godt rundt om ryggen på dig, så har du sandsynligvis brug for en større båndstørrelse på din nye BH. Hvis din gamle BH er 85C, så vælg en 90B. En C-skål er ikke lige stor i alle størrelser.
For at få samme skålvolumen skal du gå ned i skålstørrelse for hver båndstørrelse du går op.Hvis du derimod hopper ned i båndstørrelse, så skal du gå en skålstørrelse op, for eksempel fra 85C til 80D.

Hvis båndetflytter sig op i ryggen som på billedet til venstre, så er båndstørrelsen for stor. På billedet til højre ses en BH, der sidder som den bør.


Trin 2: Find din størrelse
Næste trin er at tjekke dine mål i vores størrelsestabel, som du finder her. Hvis den størrelse, som tabellen får frem, svarer til den størrelse BH'er, som du har derhjemme, så kan du blot bestille den samme størrelse fra os uden problemer. Dette gælder også ved størrelser, der ligger tæt på hinanden.


Hvis der derimod er flere størrelser til forskel, for eksempel hvis du plejer at bruge 80F og pludselig får 90A i vores tabel, så kan du kontakte kundeservice. De kan guide dig til den rigtige størrelse.


Hvis du får du en mindre skålstørrelse end du plejer at bruge, så skyldes det sandsynligvis, at du ikke har målt stramt nok med målebåndet under busten. Det påvirker nemlig, hvilken skålstørrelse du får frem. Hvis du trækker nogle centimeter fra i båndstørrelsen, så vil skålstørrelsen blive større. Det er meget individuelt, hvor stramt eller løst, man ønsker, at BH'en skal sidde rundt om kroppen.


Hvis du har en stor buste, så vil vi anbefale dig en mindre båndstørrelse, så skulderstropperne ikke skal løfte brysterne tyngde. Materialet på bagstykket og siden på en BH er altid elastisk og vil udvide sig. Jo strammere BH'en sidder, desto bedre støtte får man og desto højere tal i skålstørrelse kan man få. Man kan gå fra 90B på en BH, der sidder løst rundt om kroppen, til 75E. Det er stadig samme skålvolumen, men den sidder strammere rundt om ryggen. Læs mere om, hvordan du skifter mellem skål- og båndstørrelser i vores artikel om Søsterstørrelser.


”Hvis du måler dig og får en mindre skålstørrelse frem end du plejer at bruge, så skyldes det sandsynligvis, at du ikke har målt stramt nok med målebåndet under busten.”


Trin 3: Så kan du vælge din BH


Nu hvor du kender din størrelse, kan du begynde at tænke over, hvilken type BH, du gerne vil have. Her er nogle spørgsmål, du kan stille dig selv for at begrænse udvalget. Foretrækker du:


• Med bøjle eller bøjlefri?
• Vatteret eller uvatteret skål?
• Vatterede eller almindelige skulderstropper? Hvis du plejer at få gnavsår på skuldrene, kan det for eksempel være behageligt med en BH med ekstra brede og vatterede skulderstropper.
• Hvilken stil kan du godt lide? Det findes både glade farver og basisfarver som beige, brun, sort og hvid.Foretrækker du en enkel stil uden kruseduller - eller en mere romantisk og smuk stil med blonder og broderi?
• Hvilken slags tøj plejer du at gå med? Hvis du går med tynde materialer eller tætsiddende tøj, er det så okay, at BH'en kan ses under tøjet? En T-shirt BH har ikke sømme på skålen og det gør den mere diskret under tøjet.
• I hvilken sammenhæng vil du anvende BH'en? Er det til sportsaktiviteter, til hjemmebrug, til jobbet eller som hygge-BH i sofaen?


”Vælg BH type efter din livsstil - og efter om du har stillesiddende arbejde eller bevæger dig meget på arbejde”


Hvordan ser din dag ud? Noget andet, du skal tænke på, er hvor meget du plejer at bevæge dig i løbet af dagen. Har du et aktivt job for eksempel i et storkøkken, hvor du bevæger dig meget eller har du et mere stillesiddende arbejde? Måske er du pensionist og arbejder ikke mere. Tænk over, hvordan din dag plejer at se ud, for eksempel om du sidder mest stille eller om du er ude i haven og arbejder, går ture med stave eller lufter din hund. Hvis du bevæger dig meget, kan det være behageligt med en BH i et åndbart materiale som for eksempel bomuld eller et funktionsmateriale som Keep Fresh.


Find den ønskede BH-type i vores webshop. Efter du har tænkt over, hvilken type BH du gerne vil have, kan du begynde at gennemse BH-sortimentet i vores webshop. Vi har inddelt sortimentet i forskellige kategorier, så du for eksempel nemt kan udvælge de BH'er, der har bøjle og er af bomuld. Dette er vældig praktisk, når man leder efter en bestemt funktion. Det er en stor fordel, når man køber en BH på nettet i sammenligning med når man står i BH-afdelingen i butikken.


”I webshoppen har vi inddelt sortimentet i forskellige kategorier, så du nemt kan udvælge de BH-typer, der passer dig bedst”


Du kan filtrere efter størrelse. Når du leder efter en BH i vores webshop,kan du gøre det endnu nemmere for dig selv: Vælg først din størrelse og bagefter de modeller, der dukker op. Så udvælger du nogle modeller, som du synes, ser gode ud. Bagefter kan du læse hele produktbeskrivelsen igennem. Vi gør os umage med at beskrive produkterne og deres funktioner så grundigt som muligt. Visse BH'er har for eksempel skulderstropper, der er placeret tættere på hinanden. Det er perfekt for dig, der plejer at have problemer med, at de falder ned fra skuldrene.


Når du har bestemt dig for en vare, så skal du bare vælge farve (hvis der er forskellige farver at vælge imellem) og størrelse - og lægge den i indkøbskurven. Bagefter kan du købe flere produkter eller gå til kassen. Når du har gjort din bestilling, bliver der sendt en bekræftelse til din e-mailadresse.


Er det sikkert at handle online?


Når du handler i vores webshop, er det altid helt sikkert at handle og du kan altid føle dig tryg. Vi startede vores webshop for 8 år siden, hvor vi begyndte med online salg direkte til forbrugerne. Før det solgte vi via kataloger i mere end 50 år. Vi har altid valgt at satse på at give en så god service og oplevelse som muligt, for at du kan føle dig tryg som kunde. Derfor har vi en kundeservice, hvor du altid kan få personlig service i vores åbningstid. Vi har åbent 7 dage om ugen. Hvis du har spørgsmål, så kan du hurtigt få fat i os pr. telefon eller mail.


Hvordan betaler jeg for mine varer?


Selve websiden er krypteret, så ingen personoplysninger kan lække ud. I de fleste webshops inklusive vores kan du ofte se betalingsalternativer på startsiden, oftest længst nede eller højest oppe. På den måde kan du se betalingsmulighederne, inden du begynder at vælge varer. På Miss Mary anvender vi flere betalingsløsninger, som for eksempel Klarna og Paypal, for at give dig så meget frihed som muligt som kunde.


En af de betalingsløsninger, vi benytter, er for eksempel Klarna, der tilbyder dig flere valgmuligheder ved betaling for dine varer: For eksempel via faktura, direkte overførsel, ratebetaling eller kortbetaling. Klarna kan også tilbyde alternativet ”Køb først, betal senere”. Det betyder, at du ikke skal betale noget, før du har modtaget varen.


Hvis du gerne vil betale direkte ved købet, men ikke ønsker at udlevere dit kortnummer, så er Paypal et smart betalingsalternativ. For at betale med Paypal skal du have en Paypal-konto, som du nemt kan oprette på paypal.com eller via deres Paypal-app, som du kan downloade til din smartphone. På din Paypal-konto, som du registrerer med din mailadresse, tilknytter du bagefter et bankkort. Når du bagefter vælger at handle i en butik, der tilbyder Paypal, behøver du aldrig at afgive kortoplysninger. Du vælger blot Paypal som alternativ i kassen og bagefter føres du videre til Paypals side, hvor du logger ind og godkender transaktionen. Paypal blev skabt som en sikker og tryg måde at kunne overføre penge mellem privatpersoner samt mellem køber og sælger.


Hvordan sendes varerne?


Når vi afsender varerne fra vores lager i Tallinn, Estland, så får du en mail om, at dine varer er på vej. I denne mail får du også information om, hvordan du sporer din pakke.Vi prøver altid at få afsendt varerne den førstkommende hverdag fra vores lager, men nu under pandemien kan der være en vis forsinkelse, fordi vi er underbemandede i forhold til, hvor mange vi plejer at være. For eksempel har vi indført omhyggelige sikkerhedsregler for at beskytte vores medarbejdere.


Hvordan får jeg varerne hjem?
De varer, vi tilbyder, fylder ikke ret meget, så de leveres derfor i en pose, der let kan være i din brevkasse. Derfor er det sjældent nødvendigt at hente den i en pakkeshop/pakkeboks. Men hvis du har bestilt mange varer, så kan pakken blive for stor til at kunne leveres i din brevkasse og så må du hente den fra nærmeste pakkeudlevering.


”Hos Miss Mary tilbyder vi altid 100 dages returret. Så har du god tid til at tænke over, om du vil beholde varen eller sende den tilbage.”


Kan jeg returnere en vare, som jeg køber online?


Når man handler på nettet, har man ret til at returnere varerne. Hos Miss Mary har vi valgt at forlænge returretten til hele 100 dage! Vi vil gerne have, at man kan nå at få sin vare, prøve den hjemme i ro og mag og bagefter have god tid til at returnere den.


Hvis du ønsker at returnere en vare, så er det bare at sende den tilbage i samme pose (eller en almindelig kuvert/pose) og frankere med almindelige frimærker. Selvom vi afsender varer fra vores lager i Tallinn, så behøver du ikke at returnere dem til Tallinn. Vores returadresse er altid i samme land, som du bor i og står på retursedlen, der er vedlagt forsendelsen.


Hvis du vælger at betale med Paypal, kan du få fragtomkostningerne for retur tilbage fra Paypal, hvis du beder om det. Dette er en service, som Paypal selv tilbyder. Hvis du vælger en af de andre betalingsmuligheder, så skal du selv betale returfragt. Aktuelt har vi valgt ikke at tilbyde gratis retur som standard, fordi vi gerne vil kunne tilbyde en så fordelagtig pris som muligt på vores varer. Normalt er returfragt inkluderet i produktets pris af de firmaer, der tilbyder gratis retur.


Hvis vi mod sædvane har sendt dig en anden vare, end den du har bestilt eller en ødelagt vare, som du ønsker at klage over, så betaler vi selvfølgelig returfragt. Skriv eller send en mail til vores kundeservice. Så hjælper vi dig med dette. Her finder du vores kontaktoplysninger.


Hvordan får jeg pengene tilbage, hvis jeg returnerer en vare?


Når du modtager din vare, får du også instruktioner om, hvordan du kan returnere den. Hvis du har betalt din vare på forskud, for eksempel med kortbetaling eller Paypal, så bliver pengene betalt tilbage til din konto. Hvis du har valgt at betale med faktura, så bliver denne makuleret.


Sidst, men ikke mindst…
Hvis du har spørgsmål, store såvel som små, så er vi her for dig. Der er ingen dumme spørgsmål. At købe BH og tale om bryster kan føles meget personligt. Derfor har vi kun kvinder ansat i vores kundeservice, så du kan føle dig så tryg og godt tilpas som muligt. Vores kundeservice kan besvare alle spørgsmål om for eksempel størrelse og pasform, BH-problemer, produktanbefalinger samt spørgsmål om din ordre og levering. Vores virksomhed bygger på tillid - og vi arbejder hårdt på at fortjene din. Derfor vil vi gerne have, at du altid kontakter os, hvis du ikke er tilfreds med dit køb eller dit produkt.

You may also like