De bedste bh'er til brede og dybe bryster

25 Jan 2021 2:42 PM
Annica Svensson

Den samme BH vil sidde forskelligt på to kvinder - selvom de har samme størrelse. Dette afhænger af brysternes facon og placering. Her vil vi se på, hvilke BH-modeller, der er bedst, når man har dybe eller brede bryster.


Hvad menes der med, at man har en dyb eller en bred brystfacon? Med brede bryster menes der ikke en mindre størrelse. Man kan godt have brede bryster, selvom man har en C- eller D-skål. Brede bryster kendetegnes ved, at de har en bred base: Det vil sige, at de er bredere, hvis man ser dem forfra, men mindre ”dybe”, hvis man ser dem i profil. De kan optage mere af brystbasens areal, hvis man ser busten forfra. De kan godt sidde tæt sammen i midten og begynde ved armhulen i siderne.

Brede bryster har en bred base, men er ”fladere” i profil. Samme volumen fordeler sig på et større areal.


Dybe bryster er det modsatte af brede bryster. De peger fremad og stritter ud fra kroppen, mest hvis man ser dem i profil og de har en mindre base. Selve brystbasen er mindre horisontalt (vandret), men kan også være det vertikalt (lodret). Brysterne kan godt være placeret tæt sammen eller længere væk fra hinanden.

Dybe bryster har en smallere base og peger fremad i profil. Den samme volumen fordeler sig på et mindre areal.


De bedste BH'er til brede bryster


BH'er, der har en skål, der er rund i formen, passer bedst til brede bryster. Det optimale er minimizer-BH'er, der har en bredere skålform end en traditionel BH.

JOY har helvatteret skål og skjuler eventuelle tomrum. Perfekt til bredere buster.


Undgå BH'er med en mere spids skål, da der ofte kan opstå lidt tomrum midt på skålen. Hvis skålen er vatteret, kan du selvfølgelig anvende hvilken som helst skål, fordi der ikke opstår rynker og vatteringen skjuler eventuelle tomrum.


Hvis du har en mindre skålstørrelse såsom A eller B-skål, så har busten mindre mulighed for at fordele sig i skålen, eftersom de har mindre vævsvolumen at ”arbejde” med. Jo fladere eller rundere skålform på BH'en, desto bedre.


Hvis du vil have en uvatteret skål, så sats på en med elastisk materiale; de giver mere efter og er fleksible.

STAY FRESH minimizer med rund skål i elastisk, uvatteret materiale.


Hvis dine bryster sidder meget tæt sammen, så undgå BH'er med høj bøjle. Forskellige BH-modeller har forskellige højder i bøjle, men de har næsten altid en standardafstand mellem skålene/bøjlerne. Hvis ens bryster sidder meget tæt, kan bøjlerne presse især busten på en ubehagelig måde. Hvis man oplever dette, så anbefaler vi at satse på en bøjle, hvor der er længere mellem brysterne - eller alternativt at vælge en bøjlefri model.

Hvis du har en bred buste, så sats på en BH med runde skåle. FLORAL SUN har en rund, uvatteret skål med draperet tyl ovenpå.


Til kvinder med brede bryster anbefaler vi blandt andet de følgende modeller i vores sortiment: Stay Fresh, Floral Sun, Joy, Meadow Dreams, Winter Dew, Shimmer Frost og Keep Fresh. Undgå uvatterede modeller med mere spids skålform.


De bedste BH'er til dybe bryster


Hvis man har dybe bryster, kan man anvende både runde og mere spidse skåle, men man bør anvende BH'er med bred skålform. En del mærker har generelt bredere skåle, så her bør du prøve dig frem, indtil du finder et mærke, som du er tilfreds med. Hos Miss Mary har vi en normal skåldybde (med mindre det drejer sig om en minimizer), som passer de fleste.

Hvis man har dybe bryster, passer både runde og mere spidse skålformer. Her ses COTTON DOTS, der har en mere spids skål i uelastisk, uvatteret materiale.


Hvis du har dyb og stor buste, er det vigtigt, at du får den rigtige skålstørrelse. Tænk på, at bryster kan ændre sig i størrelse, også selvom man ikke har ændret vægt. Gør det derfor til en vane at tjekke din skålstørrelse hvert år. Det er rigtig almindeligt, at man går med for lille skål, hvis man har en større buste.

Hvis skålen er tilstrækkelig dyb, skal bøjlen ligge mod brystbenet, som den gør på FLORA på billedet.


Man kan nemt se, om man har for lille skål på, hvis bøjlen ikke ligger tæt mod kroppen mellem brysterne. Hvis busten skubber bøjlen ud fra kroppen, så er skålen for lille eller for bred. Hvis skålen ikke er tilstrækkelig dyb (eller hvis den er for lille), så flader brysterne ud og der opstår let en såkaldt delle, især hvis man har en BH uden bøjle.


En BH med sidestøtte er også ofte god for dybere bryster (forudsat at det ikke er en minimizer-BH) eftersom der sidder en ekstra vattering i skålens side og busten vender fremad. Her finder du vores BH'er med sidestøtte.

En dyb buste kan passe hvilken som helst BH, så længe skålen ikke er for bred, men pas på ikke at få en for lille skålstørrelse! På billedet ses ROSE.


Hvis du har en dyb buste, men mindre skålstørrelse og smal brystbase, så kan der opstå et tomrum i skålkanten, hvis der ikke er så meget brystvæv at arbejde med. Så sats på en bøjlefri variant, for så bliver det ikke lige så tydeligt. Her finder du vores bøjlefri modeller.


En minimizer giver oftest en rund form, men man kan opleve, at den gør busten flad. Hvis du har en stor skålstørrelse og oplever, at det gaber mellem knapperne i blusen eller skjorten, så er en minimizer derimod det perfekte valg. Men ellers anbefaler vi at anvende en almindelig BH, hvis skål ikke er lige så bred som en minimizer. Her finder du vores minimizers.

You may also like