Vælg den rigtige BH efter en brystoperation

10 Sep 2021 8:09 AM
Annica Svensson

Fem tips til hvad man skal tænke på, når det er tid til at begynde at anvende ”almindelige” BH'er igen efter en brystforstørrelse eller reduktion.


Efter en brystoperation, uanset om det er en forstørrelse eller reduktion, skal du bruge en speciel postoperativ kompressions-BH, som er nødvendigt at have på i den første tid efter operationen. Denne type BH'er fremstiller vi ikke på Miss Mary. Der findes mange forskellige typer alt afhængig af operationen og din læge kan anbefale hvilken BH, der er rigtig til dig. Der kommer til at gå ret lang tid, indtil du kan anvende en almindelig BH igen. I lang tid efter operationen vil brysterne være hævede og forandre sig i størrelse, efterhånden som hævelsen mindskes.


"Der vil gå et stykke tid, indtil du
kan anvende en almindelig BH igen"

Hvis du har fået en brystforstørrelse, skal du stille helt andre krav på din BH, end du gjorde tidligere. På billedet ses BH'en Broderie Anglais BH i blød bomuld, perfekt komfort til yppige kurver med sine brede, vatterede skulderstropper.


Når det er på tide at begynde at anvende almindelige BH'er igen, så er der nogle ting, som det er godt at have i tankerne, når du vælger din nye BH.


Lad være med at købe en for stor BH-garderobe
Når man ikke længere skal gå med sin praktiske - men kedelige - postoperations-BH, kan det være fristende straks at købe flere smukke BH'er. Men lad være med at sløse dine penge væk på at fylde undertøjsskuffen med nye BH'er. Din buste vil stadigvæk skifte størrelse i ret lang tid fremover. Det vil resultere i, at dine nyindkøbte BH'er snart vil blive for store. Vælg hellere at købe 1-2 nye BH'er, som du veksler imellem og køb nye BH'er efterhånden.


Find din nye størrelse
Det første, du skal gøre, er at finde ud af din nye BH-størrelse. Det kan du gøre ved blot at følge vores nemme trin-for-trin guide. Det eneste, du har brug for, er et målebånd.


"Det første, du skal gøre, er at
finde ud af din nye BH-størrelse"

Find din nye BH-størrelse efter operationen ved at følge vores størrelsesguide her.


Hvis du har fået foretaget en brystforstørrelse, så du er gået flere størrelser op i skål, så er det klogt at vælge en BH fra et mærke, der er vant til at fremstille BH'er til en større buste og som har det som standard i sit sortiment. Det øgede brystomfang vil stille flere krav til din nye BH end din mindre bustestørrelse gjorde tidligere. Undgå pæne braletter, der ikke giver noget løft eller støtte.

Queen BH er et eksempel på en BH uden bøjle, der giver god støtte og løft til busten.


Fællesnævnere for BH'er, der passer godt til en større og tungere buste er:
• De har en bred ryg. Det er fremfor alt båndet rundt om kroppen, der holder busten på plads, snarere end skålen.
• Uelastisk (eller delvist uelastisk) skål giver bedre støtte end en med stretch i hele skålen.
• Bredere skulderstropper aflaster skuldrene. Findes med eller uden vattering.
• Bøjlen løfter, giver støtte og former busten. OBS.! Vent med at anvende bøjle-BH, indtil din læge har givet dig grønt lys.

En bred ryg som på billedet ovenfor giver bedre støtte til busten end en ”almindelig” ryg. På billedet ses BH'en Keep Fresh.


Hvis du har fået foretaget en mastektomi og fået fjernet et eller begge bryster, findes der specielle protese-BH'er til dig, der vil anvende en løs brystprotese. Protesen stoppar du ind i en speciel lomme, der er syet på indersiden af BH'en. Denne type BH er også behagelig at have på for dig, der ikke fået foretaget en mastektomi, fordi de fleste protese-BH'er er ekstra bløde og behagelige. De har en højere skålskæring, der indfanger hele brystet (og skjuler en eventuel protese) og har ikke sømme, der gnaver. I vores sortiment har vi to bøjlefri protese-BH'er, begge med ekstra blød lomme i bomuld.

Til dig, der har fået foretaget en mastektomi og som har valgt ikke at få indopereret et indlæg i brystet, men i stedet anvender en løs protese, findes den behagelige protese-BH Liv. Liv er bøjlefri, fremstillet i ekstra blødt materiale og har en bomulldslomme på indersiden med plads til brystprotese.


Vælg en BH uden bøjle
Selvom en bøjle-BH giver bedre støtte og løft end en bøjlefri BH, bør du ikke anvende en bøjle-BH i helingsperioden. Hør godt efter din læges råd om, hvor lang tid det er netop for dig. Det er individuelt, afhængigt af hvilken type operation du har fået. Hvis snittet ligger under bysten, kommer bøjlen til at ligge og trykke direkte mod såret. Så kan den irritere, besværliggøre heling og skabe tydeligere ar. Der findes mange forskellige typer bøjlefri BH'er at vælge imellem til dig, der var vant til kun at anvende bøjle-BH før.


"Vent med at anvende bøjle-BH, indtil din læge har givet dig grønt lys"

*Efter en operation anbefales det, at man ikke anvender bøjle-BH, før arrene er helt helet. På billedet ses bøjlefri Smoothly.


Vælg en skål med stretch i
Hvis du køber en BH med godt elastisk materiale i skålen, så er den mere fleksibel i størrelsen og vil tilpasse sig efter din buste, efterhånden som hævelsen mindskes. Vælg et blødt materiale, der føles behageligt og følger kroppen som for eksempel bomuld. Hos Miss Mary kan du finde mange bomulds-BH'er, fordi vi er specialister på netop bomuld.

Bøjlefri Keep Fresh med elastisk skål, der giver fleksibilitet i størrelsen. Skålen er sømløs, hvilket er perfekt til dig med følsomme brystvorter.


Stive brystvorter efter operation
Brystvorterne er ofte stive i lang tid efter en operation. Anvend en vatteret skål eller nipple covers, hvis det generer dig, at brystvorterne ses gennem BH'en.

Nipple covers er en lifesaver, hvis man vil undgå at brystvorterne ses gennem BH'en og ikke vil anvende en vatteret BH. Nipple-covers beskytter også, selvom man har følsomme brystvorter.


Det er heller ikke usædvanligt, at man efter en operation oplever mindsket eller øget følsomhed i brystvorterne. Vælg en BH med blødt materiale, der føles behageligt. Undgå en søm direkte over skålen, hvis det generer dig. Prøv dig frem.

Husk at din krop er unik og du vælger det, der føles rigtigt rigtigt og behageligt for dig. Følg altid de råd, du får af din læge. Hvis du har spørgsmål om hvilken BH i vores sortiment, der passer til dine behov, så kontakt gerne vores kundeservice. De hjælper dig hellere end gerne. Der er ingen dumme eller for nemme spørgsmål. Der er kun kvinder ansat i vores kundeservice, så vores kunder kan føle sig trygge og turde stille intime spørgsmål.

You may also like