Få dit tøj til at sidde pænere med det rigtige undertøj

8 Oct 2020 8:40 AM
Annica Svensson

Ved du hvilken BH-farve, der ses mindst under hvidt tøj? Det er ikke hvidt, beige eller brunt. I bloggen ser vi denne gang nærmere på, hvordan undertøjet påvirker udseendet på dit almindelige tøj.


En BH giver ikke kun støtte og komfort, den former også busten. Måske har du indimellem købt en BH, som ser så pæn ud i prøverummet; den har flotte blonder, lækker dekolletage, føles ordentlig og løfter brysterne derop, hvor du gerne vil have dem. Så kommer du hjem og tager en bluse på - og lige pludselig føles den tidligere så pæne BH overhovedet ikke lige så god. Brysterne blev pludselig spidse, sammenklemte, flade eller pegede til hver sin side! Eller også begyndte det at gabe ordentligt mellem knapperne på din favoritbluse, som tidligere plejede at sidde så godt. Hvordan vælger man undertøj, der gør, at tøjet både ser smukt ud og falder pænt? Her er vores bedste tips:


Undgå at det gaber mellem skjorteknapperne
Det er et evigt dilemma for mange storbarmede kvinder, at blusen strammer over busten og knapperne ikke slutter til. De fleste bluser eller skjorter strækker sig jo ikke som en trøje gør.

Den bøjlefri Smoothly er en minimizer-BH, perfekt at have på under en bluse eller skjorte.


En minimizer-BH har skåle, der ”gør brysterne fladere” og fordeler dem over et større område, fordi skålene er skåret fladere og bredere end på en traditionel BH.

Joy bøjle-BH har vatterede skåle, der forhindrer, at brystvorterne kan ses gennem trøjen


”Tryl” brystvorterne væk
Hvis det generer dig, at brystvorterne kan ses gennem tøjet, så løser en BH med vatteret skål effektivt dette problem. Den øger ikke volumen på busten, eftersom vatteringen oftest er vældigt tynd. En vatteret skål er derimod formfast og giver en pæn form til busten. Den fås både som formpresset og med sømme. Hvis du foretrækker en uvatteret skål, kan du bruge nipple-covers.

Nipple-covers, perfekt når man vil undgå, at brystvorterne kan ses og man ikke ønsker en vatteret skål.


Undertøj til varme dage
På varme dage er det perfekt at anvende lettere undertøj i et åndbart materiale, så det ikke bliver som i en sauna under tøjet. Overdele, der er fremstillet i naturmaterialerne hør, bambus, bomuld, silke eller uld kan med fordel kombineres med undertøj i bomuld.

Broderie Anglais er den perfekte sommer-BH med skål i uvatteret bomuldsmateriale, der lader huden ånde.


Selv syntetiske funktionsmaterialer som Keep Fresh er glimrende på varme dage. De er specialudviklet for at kunne ånde, samtidigt med at det ikke føles fugtigt, hvis man sveder. På koldere dage er en vatteret BH perfekt.


”Tøj, der er fremstillet i naturmaterialerne hør, bambus, bomuld, silke eller uld kan med fordel kombineres med undertøj i bomuld”


BH under tøj af tyndt stof
Hvis man vil undgå, at BH'en kan ses gennem tøj af tyndt stof, uanset hvilken farve, så vælg en formpresset T-shirt BH. Disse har ikke sømme på skålen. Her gælder det også, om at finde din rigtige BH-størrelse. Hvis du vælger en formpresset BH, men i forkert skålstørrelse, så vil BH'en stå meget tydeligt frem under trøjen.

Stay Fresh, en uvatteret BH uden sømme på skålen, perfekt at have på under tyndt tøj.


Rød BH under hvid skjorte
Ved du hvilken BH-farve, der ses mindst under hvidt tøj? Lidt afhængig af, hvilken hudfarve, man har, så kan en hvid BH ofte ses lige så tydeligt som en sort BH under tøjet. Hvis du har hvidt tøj på, så tænk derfor på at have en pæn BH på med smukke blondedetaljer eller broderi, så ser den ud af lidt mere.


”En rød BH under en hvid skjorte kan ikke ses.”


Hvis du derimod ønsker, at din BH kan ses så lidt som muligt under en hvid skjorte, så er det faktisk smartest at satse på en rød BH. Rødt undertøj skaber en form for optisk illusion og bliver næsten helt usynligt. Selv visse grønne toner har denne effekt lidt afhængigt af hudtonen. Prøv dig frem, næste gang du skal købe ny BH. Det er jo sjovere at have lidt farve i undertøjsskuffen end bare klassiske basisfarver som hvid, beige, brun og sort.

Rødt undertøj er perfekt at have på under hvidt. Prøv engang selv.


Hvordan slipper man for statisk elektricitet i tøjet?
Visse løstsiddende kjoler og nederdele med et smukt fald kan nogle gange klistre sig fast til benene på en irriterende og ubehagelig måde på grund af statisk elektricitet. Et tips til at undgå dette er at anvende en tynd underkjole under tøjet. Hvis du har strømpebukser på under, kan selv underkjolen også blive statisk i visse tilfælde. I så fald kan skyllemiddel i vask hjælpe eller du kan fugte hænderne i vand - eller smøre dem med håndcreme - og så stryge hen over strømpebukserne.


Den bedste BH til udringet tøj
Hvis du har særlig udringede toppe, så sats på en udringet BH. Der findes såkaldte plunge-BH'er med ekstra lav bøjle, der er designet netop til det formål. Pas på at du ikke får en for lille skålstørrelse, så busten triller ud af skålen. I de år, hvor jeg har arbejdet med BH'er, er jeg stødt på en hel del kvinder, der godt kunne lide at have en for lille skål, fordi de tror, at busten ser større ud, når de ”vælter ud” mellem skålene. Men busten kommer ikke se større ud, det eneste, der kan kan ses, er, at man har en for lille BH på. Hvis du ønsker at øge din brystvolumen, så vælg en almindelig push-up BH i din rigtige størrelse. Den rigtige størrelse er alfa og omega.


”Hvis du synes, det bliver for varmt med så mange lag tøj, så findes der undertrøjer, der køler huden.”

En enkelt basisundertrøje er glimrende at have på under udringet tøj, hvis du ikke vil vise for meget hud. På billedet ses Cool Sensation.


Hvis du ikke bryder dig om at vise meget hud, men alligevel gerne vil have en udringet kjole eller top på, så tage en undertrøje på mellem BH'en og kjolen. En enkel basisundertrøje gør hele forskellen. Hvis du synes, det bliver for varmt med så mange lag tøj, så findes der undertrøjer i materialer, der køler huden. Der er for eksempel den patenterede teknik WinCool, som vi anvender i vores Cool Sensation undertrøje.


BH'er til tøj, der er nedringet i ryggen
Dette er et klassisk dilemma. Visse kjoler er dybt nedringede i ryggen og man er helt vild med kjolen - men ønsker ikke, at BH-båndet skal kunne ses. En del kvinder løser dette ved at vælge en BH-farve, der ligner deres egen hudfarve så meget som muligt. Et andet forslag er helt enkelt at være ligeglad med, at BH'en kan ses. At have BH på er en naturlig ting og noget, som de fleste kvinder har på, så der er ingen grund til at skjule det. Hvis man har en stor buste, har man det ofte ikke behageligt ved at gå uden BH og det kan være svært at finde en BH uden ryg, der støtter busten.

BH'en Flames er lige smuk fra alle vinkler. Den er et perfekt eksempel på en BH, der gerne må titte frem i udringningen.


Vi vil foreslå dig at vælge en BH, der har smukke blondedetaljer i ryggen. Der findes meget undertøj, der er designet til at skulle ses. ”Underwear as Outerwear” som det så smukt hedder på engelsk. Lad din BH være en del af dit outfit.


Det smukkeste undertøj til festkjolen
Det er ikke nogen god idé at satse på en smuk kjole, hvis dit undertøj ikke giver støtte, hvor det skal. Sørg for, at din BH giver rigtig god støtte og løft. Sats gerne på en bøjle-BH, så du virkelig får busten op i den højde, du ønsker. Med en velsiddende BH vil du automatisk føle dig både smukkere og bedre tilpas.

Rose, en smuk og samtidigt velsiddende blonde-BH, der giver et rigtig godt løft, støtte og form, er helt perfekt under en festkjole.


Tag ikke en nykøbt kjole på med en udvasket, nobret BH nedenunder. Jeg kan godt love dig, at det gør en forskel, når du har en smuk og velsiddende BH til fint brug på, der giver en luksuriøs fornemmelse. Dit outfit begynder nedenunder, selvom det ikke kan ses, så kan det alligevel mærkes.


Få din stramme kjole til at sidde smukkere
Hvis du har en mere tætsiddende kjole på og ønsker at udglatte silhuetten, så er en body en glimrende løsning. En body gør, at man slipper for synlige kanter fra BH-ryggen.


”En body er perfekt, når man gerne vil have en udglattende effekt på ryggen.”

Fantastic Flair er en body uden formende effekt. Perfekt når man gerne vil have en udglattende effekt på ryggen.


I modsætning til hvad mange tror, så er en body ikke altid kraftigt formende shapewear. Vi har flere bodyer i vores sortiment uden formende effekt. De fleste er forstærkede foran og giver en udglattende effekt, men formindsker ikke taljemålet. Hvis du er ude efter en stærkt formende effekt, så findes der rent shapewear. Hovedsagen er, at du vælger efter, hvad du har det behageligst med. Undertøjet er til for din skyld.


Uanset om en body former eller ej, så har den altid en udglattende effekt på ryggen sammenlignet med en almindelig BH. Derfor kan mange godt lide at have en body på under en stram kjole eller trøje.

En BH-undertrøje sammen med et par høje trusser giver samme hyggelige fornemmelse og udglattende effekt som en body. På billedet ses Lovely Lace undertrøje.


Hvis du ikke bryder dig om at skulle åbne undertøjet i skridtet, når du har kjole på, så er en BH-undertrøje med et par høje trusser et godt alternativ. Det giver samme udglattende effekt som en body. Det er også et alternativ for kvinder, der er for lange eller korte i livet til, at en body kan sidde perfekt. De fleste bodyer fremstilles jo til en standardlængde. Der findes BH'er og bodyer med formpressede skåle, så vælg det, hvis kjolestoffet er rigtig tyndt. Så slipper du for synlige sømme.


Sådan slipper du for synlige skulderstropper
Hvis du har en top med bryderryg på og ikke vil have, at BH-båndet skal kunne ses, så findes der BH'er med forskellige løsninger. Nogle BH'er har skulderstropper, der kan tages af eller samles i et kryds. Andre BH'er har en hægte på bagsiden af skulderstropperne, som gør, at man kan hægte båndet sammen i ryggen. Der er mange muligheder.

Bukser, der ”graver” sig ind i taljen
Når man sidder ned i et par jeans, kan den klodsede linning nogle gange ”grave” sig ind i maven. En body beskytter mod, at det gnaver, udjævner og fordeler trykket. Man slipper også for mærker i huden fra stramme elastikker fra for eksempel strømpebukser. En body formindsker også den typiske ”muffin effekt”.

Med en body slipper man for de kanter, som en BH-ryg skaber.


De smukkeste trusser til stramme bukser
Visse trusser har kraftigere sømme i kanterne ved benene, som kan træde frem under bukser af tyndt stof. Vælg trusser med laserskårne ben eller løsere elastik. Trusser med en vandret midtersøm bagtil giver en flatterende skæring, der følger bagdelens naturlige form. Der findes også undertøj, der giver bagdelen et lille løft opad, som for eksempel vores Diamond formende trusse.

Diamond formende trusse har en forstærkning, som gør, at bagdelen får et løft opad og giver en smuk form.


Trusser, der ruller ned eller laver folder
Hvis man har en lille klædelig ”bule” på maven, som næsten alle kvinder har, så sker det ofte, at trusser som for eksempel glider ned efter et stykke tid og havner nedenfor ”bulen” på en ubehagelig måde. Hvis man har bukser på, kan man selvfølgelig godt forhindre trusserne i at rulle ned nogle gange, men for at undgå dette ubehag er det smarteste at have høje trusser på, der går næsten op til navlen. Maxitrusser eller boxertrusser har begge to høj talje.

Trusser, der går op til navlen, bliver siddende oppe og ruller ikke ned


Et andet tips for at slippe for problemer med trusser, der ruller ned, er at have en body på. Hvis bodyen er fremstillet i et glat materiale, falder tøjet desuden helt automatisk pænere. Tøjet ”hænger ikke fast”, men glider lettere på kroppen, når man bevæger sig.


Personlig rådgivning
Hvis du er den mindste smule usikker, vil vores kundeservice gerne hjælpe dig med at finde det helt rigtige undertøj til dine behov. De svarar på alle slags spørgsmål, intet er for småt eller stort. Vi er til for at hjælpe dig.

You may also like