Sådan kan du forhindre, at skulderstropperne på din bh ikke glider ned

31 May 2021 8:18 AM
Annica Svensson

Plejer skulderstropperne på din BH at trille ned i løbet af dagen? Her er vores guide til, hvordan du får skulderstropperne til at blive siddende oppe - selv på de mest smalle og skrånende skuldre.


Vidste du, at skulderstropperne står for omkring 20 % af BH'ens støtte? Det betyder, at de spiller en rolle i BH'ens støtte, men ikke den vigtigste. Man kan sammenligne skulderstroppernes rolle med snørebånd på sko. Skoene skal have den rigtige størrelse og sidde godt, men snørebånd sørger for, at foden ikke glider ud af skoen. Det er ikke skulderstropperne, der skal løfte busten. Det skal skålene og båndet rundt om overkroppen gøre. Skulderstroppernes rolle er først og fremmest at agere støttepartner til skålene.


Hvis man plejer at få ”fordybninger” i skuldrene af sin BH, så skyldes det ofte, at man har en for stor båndstørrelse - samtidigt med at man har forkortet skulderstropperne for meget. Dette er især almindeligt hos kvinder med større buste.

Skulderstropperne skal ikke sidde så stramt, at de efterlader fordybninger.


Men lige så almindeligt, som det er med for stramt tilbagetrukne skulderstropper, er det modsatte: Det vil sige for løse skulderstropper. Dette resulterer i, at de glider ned hele tiden og man er nødt til at ordne BH'en i løbet af dagen. Her er vores tips til, hvordan du får en så god oplevelse som muligt med dine skulderstropper.


Tjek skulderstropperne hver dag


Den allermest almindelige årsag til, at skulderstropper glider ned er, at de ikke bliver justeret regelmæssigt. Man er nødt til at justere dem dagligt. Jo mere brugt en BH er, desto større er risikoen for, at skulderstropperne bliver slidt - og så bliver de længere af sig selv i løbet af dagen. Hvis du ejer en sådan BH, så har den desværre set sine bedste dage og du er nødt til at kassere den.

En del BH'er som ROSE har skulderstropper, som man kan regulere foran.


Skulderstropper, der kan reguleres foran


Hvis du har svært ved at justere skulderstropperne i den rigtige længde, så findes der skulderstropper, der kan justeres foran i stedet for bagpå. Man kan nemt ordne dem i løbet af dagen og man slipper for at tage BH'en af for at ændre længden.


BH med no-slip skulderstropper


Skulderstropper sidder med forskellig afstand på forskellige BH-modeller. Visse modeller har såkaldte no-slip skulderstropper, der er designet, så de ikke triller ned, fordi de er placeret tættere sammen i ryggen.


”Afstanden mellem skulderstropperne varierer fra den ene model til den anden. No-slip skulderstropper sidder tættere placeret end andre.”

BH'en FLAMES har no-slip skulderstropper, der sidder tættere sammen i ryggen og dermed mindsker risikoen for, at de falder ned fra skuldrene.


Hægt skulderstropperne sammen i ryggen


Visse BH'er har aftagelige skulderstropper, som man kan hægte helt løs og krydse i ryggen. Andre har en lille hægte, som man kan sammenfæstne skulderstropperne med i ryggen. Hvis man hægter skulderstropperne sammen eller krydser dem i ryggen, så kan de umuligt glide ned.


Anvend ikke BH-forlænger


Hvis man er taget på i vægt og oplever, at BH'en sidder for stramt rundt om, så er der mange, der vælger at anvende en BH-forlænger i ryggen. Det er et ekstra stykke materiale, som man sætter fast i lukningen på BH'en, så båndstørrelsen bliver større. Har du problemer med, at skulderstropperne triller ned? Så vil vi anbefale dig kun at anvende BH-forlænger til nyligt indkøbte eller nyvaskede BH'er, inden de udvider sig - eller hvis du måske er taget på i vægt, for eksempel under graviditet og ikke kan eller vil købe en ny BH-garderobe. Når man anvender en BH-forlænger, så er det præcist afstanden mellem skulderstropperne, der øges, fordi forlængeren sidder ved ryglukningen på BH'en.


Anvend den inderste hægte


Triller dine skulderstropper ned, selvom du anvender en BH med no-slip skulderstropper? Prøv at købe en størrelse større i omkreds og anvend den inderste hægte allerede fra begyndelsen. Så vil skulderstropperne sidde endnu tættere på hinanden. Normalt anbefaler vi, at man starter med at anvende den yderste hægte på en ny BH. Men der er altid undtagelser og en af dem er i denne anledning.


”Vores smalle skulderstropper bliver lidt bredere i større skålstørrelser.”


Anvend skulderstropper med stretch


Visse BH'er har helt uelastiske skulderstropper, hvilket gør, at man ofte må justere dem, så de ikke sidder for stramt. Hvis man har uelastiske skulderstropper, så er det svært at løfte armene osv. uden at stropperne gnaver eller trækker i BH'en. Anvend derfor altid skulderstropper med stretch i. Hele skulderstroppen behøver ikke være elastisk, men en vis del skal være det. På vores vatterede komfortskulderstropper er for eksempel den brede del, der er placeret over skuldrene helt uelastisk. Men bagpå over skulderbladet er skulderstroppen smal, så man kan justere længden på den.

Brede, vatterede komfortskulderstropper er uelastiske på den brede, vatterede del. Men bagpå er de smalle med stretch og på den smalle del kan længden reguleres.


Hvis du er kort i livet eller din buste sidder højt, så kan disse brede og vatterede skulderstropper nogle gange være for lange. Det vil sige, du har brug for at forkorte dem mere end de kan. De vatterede skulderstropperne er behagelige og et stort hit for de fleste kvinder, men ulempen er, at de har en fysisk begrænsning for, hvor meget de kan forlænges eller forkortes. Hvis du allerede har forkortet dem mest muligt og skulderstropperne alligevel er for lange og dermed triller ned af skuldrene, så vil vi anbefale nogle af vores BH'er, der ikke har brede, vatterede skulderstropper. Vælg en BH med almindelige, smallere skulderstropper.


Hvis du har en stor skålstørrelse, så husk på, at mange af vores smalle skulderstropper ofte er lidt bredere i større skålstørrelser. Læs produktbeskrivelsen. Vi oplyser altid, om skulderstropperne ændrer sig i bredden i større størrelser.


Hvis du er i tvivl om hvilken BH eller størrelse, der passer bedst lige til dine behov, så kontakt gerne vores kundeservice. Vi er til for at hjælpe dig med at finde det rigtige i det, som af og til kan føles som en BH-jungle. Ingen spørgsmål eller overvejelser er for store eller små.

You may also like