Mine bryster er ikke lige store – hvordan finder jeg den rigtige bh?

27 Sep 2019 6:06 AM
Annica Svensson

Det er helt naturligt at have bryster i forskellig størrelse. Det er almindeligt, at der er mindst én skålstørrelse til forskel mellem højre og venstre bryst. Hvad skal man så tage i betragtning, når man prøver at finde ud af, hvilken størrelse BH, man skal have?


Præcist ligesom dine ansigtshalvdele, så er ingen bryster heller ikke helt symmetriske. Man skal ikke være genert, fordi form eller størrelse er forskellige. Det er fuldstændig normalt. Tænk på dine bryster som søskende; de deler gener, men derfor behøver de ikke at se ens ud.


”Dine bryster er som søskende; de deler gener, men derfor behøver de ikke at se ens ud.”

Du skal ikke stirre dig blind på målebåndet, hvis der er meget stor forskel mellem dine bryster. Det mål man tager rundt om busten er kun en indikation, fordi det er gennemsnittet af begge bryster. I stedet skal du blot prøve dig frem og også afprøve forskellige BH-modeller. Det er en god tommelfingerregel at vælge en skål, der passer det største bryst, fordi det kræver mest støtte.

En vatteret skål giver støtte, samtidig med den skjuler asymmetriske bryster. På billedet vises Winter Dew.


Helvattering / contour-skål


Hvis man har en større forskel mellem brysterne, er en BH med vatteret skål et rigtig godt valg. Skålen er formbestandig. Det betyder, at den beholder samme form, uanset om du har den på eller den ligger i skuffen. Man kan ikke se, at det mindre bryst ikke helt udfylder den og BH'en gør, at brysterne ser symmetriske ud. Den er helt perfekt for kvinder, der ønsker, man ikke kan se forskellen. Vatteringen gør desuden, at skålen ikke rynker.
Husk: En vatteret skål er altid helt uelastisk, så vælg en, der passer det største bryst og som ikke klemmer brystvævet.


Elastisk skål


En BH, der har en uelastisk underskål og en elastisk overskål er en anden rigtig god løsning til asymmetriske bryster. Den uelastiske underskål løfter og giver støtte, mens det elastiske materiale i overskålen er fleksibelt og tilpasser sig det største bryst.
Husk: Sørg for, at du ikke vælger en så lille skål, at det største bryst er ved at falde ud over kanten.


”En BH med uelastisk underskål og elastisk overskål giver støtte, samtidig med at den er fleksibel i størrelsen.”

Det elastiske materiale i skålen tilpasser sig efter busten. På billedet Lovely Lace.


BH-indlæg


Hvis man har meget stor forskel i størrelse, så findes der indlæg, som man kan stoppe i BH-skålen for at udfylde det tomrum, der opstår. Så får det mindre bryst også bedre støtte fra BH'en. Visse BH-modeller har lommer i skålene med udtagelige indlæg i form af mindre, flade stykker af stof, som man kan vælge at tage væk fra den ene skål.


Protese-BH


Hvis der er stor forskel på brysterne og hvis man plejer at anvende indlæg, kan det være en god idé at prøve med en protese-BH. En protese-BH ser ud som en almindelig BH, men har en lomme langs skålens inderside. Den er konstrueret til at kunne klare vægten af det løse indlæg.


Hvad skal man undgå?


Undgå BH'er med uvatteret skål i helt uelastisk materiale. Det helt uelastiske materiale er ufleksibelt og tilpasser sig ikke busten. I stedet kan der opstå rynker på det mindste bryst. Rynkerne kan som regel også ses tydeligt under tøjet.


Man skal huske på, at alle tommelfingerregler ikke passer til alle kvinder, fordi alle kroppe er forskellige og unikke. Derfor er det en god idé at prøve sig frem, indtil du finder en god løsning, der passer præcist til dine behov.

You may also like