Bh-eksperternes egne favorit-bh'er

18 Mar 2021 3:58 PM
Annica Svensson

Når man som Miss Marys designer arbejder med BH-pasform hele dagen, bruger man betydeligt mere tid på at spekulere på BH'er end almindelige kvinder. Derfor ville vi gerne høre vores designafdeling, om hvad de selv tænker, når de køber BH. Hvad foretrækker de at have på privat og om de har en personlig favorit-BH i Miss Marys sortiment. Hvad er eksperternes egne valg?


I Miss Marys designafdeling i Borås arbejder Marie-Louise, Anne og Ing-Marie alle som både designere og mønsterkonstruktører. I og med at de har ansvar for BH'ens udseende, materialevalg, pasform og konstruktion, har de bedre styr på sortimentet end nogen andre. Tilsammen har de 80 års erfaring som specialister indenfor dameundertøj. Denne lange erfaring er specielt vigtig i disse sammenhænge. Den specielle fingerspidsfornemmelse, som kræves for at frembringe en perfekt pasform på et så kompliceret stykke undertøj som en BH, kan man kun arbejde frem via erfaring.

Der er ingen, der kender detaljeret til pasformen på Miss Marys sortiment bedre end disse tre kvinder.


Når de arbejder sig frem til pasformen på et stykke undertøj, gør de det i alle størrelser. De ser, hvordan undertøjet sidder på alle mulige slags kroppe, når vores prøvemodeller kommer til atelieret til afprøvning. Desuden prøver de selv hver model for at få en fornemmelse af pasform og komfort.


Hvilken slags BH foretrækker I selv at have på?


Marie-Louise: Jeg kan godt lide en stilren og enkel BH i en smuk model med smalle skulderstropper. Det spiller ikke nogen rolle, om den har bøjle eller er bøjlefri. Jeg kan anvende begge to, så længe skålen er vatteret. Det er mine grundlæggende krav til en BH. I min rolle på arbejdet er det dog sjovest at arbejde med uvatterede skåle, for det er en større udfordring og stiller flere krav.


Anne: Jeg bruger 80F og så giver en bøjle helt enkelt fremragende støtte, så jeg foretrækker helt klart bøjle. Jeg kan godt lide brede og vatterede skulderstropper, fordi det føles skønt for skuldrene. Man får nemt mærker af smalle skulderstropper, hvis man har en større buste, selvom man har den rigtige størrelse BH.


Ing-Marie: Jeg bruger også altid BH med bøjle. Desuden vil jeg gerne have vatteret skål, jeg bruger aldrig uvatteret. Jeg foretrækker smalle skulderstropper.

Anne i Miss Marys atelier med en af sine favorit-BH'er: SMOOTH LACY.


Foretrækker I glade farver eller basisfarver som hvid, sort eller beige?


Anne: Jeg foretrækker sort. Men hvis jeg har lyst tøj på, så bruger jeg hvid eller beige. Basisfarver kan nemt kombineres med alt.


Marie-Louise: Ensfarvet og sort. Personligt er jeg ikke så meget for farver.


Ing-Marie: Jeg har meget sort tøj, så derfor vælger jeg også sort til mit undertøj. BH'en matcher helt enkelt min garderobe.


Foretrækker I T-shirt BH eller skål med sømme?


Anne: Personligt foretrækker jeg T-shirt BH, for jeg kan godt lide formpressede skåle.


Marie-Louise: Det gør jeg også. Jeg foretrækker T-shirt BH, det er stilrent og helt enkelt. På arbejdet er det sjovest at arbejde med skåle med søm, fordi man kan variere og kombinere materialer i det uendelige - og det elsker jeg.


Ing-Marie: Jeg foretrækker derimod skåle med søm frem for formpressede.

Marie-Louise arbejder i BH-atelieret med at planlægge mønsterdele, der skal placeres på blonderne.


Har I en personlig favorit fra Miss Marys nuværende sortiment, som I selv bruger privat?


Ing-Marie: Min favorit-BH i sortimentet er JOY. Den bruger jeg gerne privat. Jeg kan godt lide stilen, den føles smuk og smidig med tynde skulderstropper og har en fin udskæring. Og selvfølgelig har den vatteret skål og bøjle, som alle mine personlige favoritter har.

Vatteret skål, bøjle og smalle skulderstropper, som på BH'en JOY er det, både Marie-Louise og Ing-Marie foretrækker.


Anne: Jeg har en soleklar favorit: SMOOTH LACY med bøjle - Det er en helt ny T-shirt BH, som jeg har designet og lavet mønsterkonstruktionen til. Jeg er så utrolig tilfreds med den og jeg har kun hørt rosende ord om den. Jeg bruger den selv næsten hele tiden. Alle får en rigtig fin form i den og den giver også enormt god støtte. Den har en uvatteret skål i uelastisk materiale og formen er perfekt rund og giver et enormt godt løft.


Marie-Louise: Spacer-BH'en CONFIDENT er min absolutte favorit. Den udfylder alle mine krav til, hvad min favorit-BH skal have: Formpresset skål, let vattering, åndbart materiale, smalle skulderstropper, stilrent typisk nordisk design uden kruseduller.

Fra venstre ses SMOOTH LACY, der er Annes absolutte favorit i alle kategorier. Til højre ses Marie-Louises personlige favorit, Spacer-BH'en CONFIDENT, som er den, hun helst selv bruger fra vores sortiment.


Der må have været nogle favoritter gennem årene, som I har syntes lidt bedre om end andre af forskellige årsager. Hvis I kan vælge blandt nuværende og tidligere sortimenter, hvilken BH kan I så bedst lide? Det behøver ikke være en personlig favorit, som I selv bruger. Det kan lige så godt være en, der passer til en typisk Miss Mary-kunde eller som I syntes var ekstra sjov eller en udfordring at arbejde med.


Anne: Jeg tror nok, at jeg også her vil svare SMOOTH LACY med bøjle. Desuden kan jeg også godt lide COTTON DOTS med bøjle. Jeg er rigtig tilfreds med pasformen på den. Materialet er fuldstændigt uelastisk og uvatteret, men giver en rigtig fin, rund form, selvom den ikke er formpresset. At få skabt en rund pasform, når materialet er fuldstændigt uelastisk og ikke formpresset, er en udfordring, jeg kan lide. Jeg er enormt tilfreds med pasformen.

Fra venstre ses COTTON DOTS med bøjle og SMOOTH LACY med bøjle.


Anne: Af alle de produkter, som jeg har lavet mønster til, men ikke selv designet, er FLORAL SUN fra VISIONARY kollektionen (designet af Lars Wallin) en af mine absolutte favoritter. VISIONARY produkterne var virkelig mindeværdige at arbejde med. Kollektionen adskiller sig meget fra vores normale sortiment i materiale og konstruktion. Det var en sjov udfordring at skabe dem og slutresultatet blev fantastisk flot.

FLORAL SUN i to forskellige farvekombinationer. En af Annes favoritter, som hun selv har lavet mønstret til.


Marie-Louise: Min favorit er BH'en JACQUARD DELIGHT, som jeg også har lavet en matchende trusse med høj talje til. Da jeg skabte BH'en, ville jeg lave en klassisk BH, men med et moderne touch. Kunden skal kunne mærke, at det er en Miss Mary BH med den høje kvalitet og komfort, som man forbinder med Miss Mary. Tidløs, men alligevel opdateret og moderne. Pasformen er virkelig helt perfekt, den løfter og former busten enormt flot og giver rigtig god støtte, selvom den er uden bøjle.

Jacquard Delight uden bøjle og trusser med høj talje i samme stil.


Marie-Louise: Desuden kan jeg rigtigt godt lide EXHALE sports-BH med bøjle. Det var et rigtig sjovt projekt at fremstille en god sports-BH. Jeg er supertilfreds med den. Det mønstrede sports-mesh i siden gør den rigtig flot. Jeg ved, at en del kunder også godt kan lide at anvende den til hverdag. Det er en god karakter for en sports-BH. Da jeg designede den, ville jeg skabe en sports-BH, som Miss Marys kunder skulle kunne genkende sig i. Den skulle have samme touch som det øvrige sortiment, men i en sportsvariant og opfylde de specielle krav, som sportsaktiviteter stiller til en BH.

EXHALE sports-BH med bøjle er designet og skabt af Marie Louise og er en af hendes favoritter.


Ing-Marie: Jeg elsker FLORA med bøjle og desuden kan jeg også godt lide en bøjle-BH, der er udgået, der hed HAPPY HEARTS. De er forskellige i stil, men begge to sidder vældigt smukt og giver god støtte og komfort. Begge farvekombinationerne på FLORA er smukke, men den i sort-rosa er min favorit. Det var rigtig sjovt at fremstille disse modeller.

Fra venstre HAPPY HEARTS med bøjle og FLORA med bøjle. Begge to er Ing-Maries favorit-BH'er.


Dette var nogle af vores tre designere og BH-eksperters egne personlige favoritter. Hvordan foretrækker du, at din BH ser ud og hvad ville du gerne se i vores sortiment? Skriv gerne en kommentar i feltet nedenfor.

You may also like