Rigtig BH-model til hver type af bryster

21 Aug 2020 3:29 PM
Annica Svensson

Vidunderlige bryster i alle deres former – brede eller smalle, lange eller korte, fyldige eller tomme, flade eller spidse, tætsiddende eller langt fra hinanden. Når man taler om BH'ens pasform, fokuseres der meget på skål- og omkredsstørrelse, men vidste du, at også selve formen og hvor brysterne er placeret påvirker pasformen? Her er vores tips til, hvordan du vælger den rigtige BH-model, der passer til dine bryster.


Alle bryster er unikke. De findes i alle størrelser og former - og ingenting er mere naturligt. Bryster ændrer udseende flere gange gennem livet efter graviditeter, amning, vægtforandringer eller alder. Uanset form og størrelse er dine bryster perfekte - lige præcis som de er. For at få en BH til at sidde godt og behageligt skal man finde den rigtige kombination af skål- og omkredsstørrelse. Men der er også andre ting, der påvirker pasform og komfort. Her er vores bedste tips:

Bryster, der sidder langt fra hinanden


Hvis man har stor afstand mellem brysterne, kan der opstå et tomrum i skålene mellem brysterne. Prøv en BH med sidestøtte, der centrerer busten og samler den mod midten.


Vores tips: LOVELY LACE uden bøjle eller AMSTERDAM med bøjle.

Bryster, der sidder tæt på hinanden


Hvis dine bryster sidder tæt på hinanden, kan en høj bøjle af og til føles ubehageligt og klemme på busten. Prøv at satse på en bøjlefri BH eller en bøjle-BH med lavere bøjle foran.


Vores BH-tip: LACE VISION

Smalle bryster, der sidder meget tæt på hinanden


Hvis du har en meget smalt brystparti, hvor brysterne sidder tæt på hinanden og afstanden til armhulerne er forholdsvis stor, så opstår der ofte et tomrum i siden af skålen, især hvis du går med bøjle-BH. Men det findes en smart løsning: Vælg en BH med skåle, der sidder godt over busten, men som er lidt mindre i omkreds. Så forlænger du båndet i ryggen ved hjælp af en BH-forlænger, der fæstnes i hægtelukningen. På den måde kan du øge BH'ens bånd i ryggen og siden, men skålene kommer til at sidde lige præcist over brysterne. Husk at skulderstropperne kommer til at sidde endnu længere fra hinanden i ryggen, når du anvender en BH-forlænger. Så vælg en BH, hvor du kan hægte skulderstropperne sammen i ryggen eller en BH med no-slip funktion.

Bryster, der peger mod øst og vest


Til bryster, der peger ud mod siderne, er en BH med sidestøtte rigtig god, fordi den hjælper med at centrere busten og forhindrer, at den ikke flyder ud mod armhulerne. Sidestøtte betyder, at skålen er forstærket i ydersiderne, ofte ved hjælp af en vattering.


Vores tips: LOVELY LACE med bøjle eller SUMMER uden bøjle.

Bryster, der peger mod syd


Bryster, der peger nedad, kan have brug for lidt ekstra løft. Hvis du har brug for hjælp med tyngdeloven, så kan vi anbefale en BH med et ekstra løftepanel i underskålen, så busten får hjælp til at komme opad.


Vores BH-tips: QUEEN med bøjle eller QUEEN uden bøjle.

Bryster, der peger mod nord


Vælg en BH med helskål, som har en højere skæring langs dekolletagen. En lavere skåret skål kan få brystvorterne til at stikke frem ovenover skålens kant. Hvis du ikke vil have, at BH'en er gennemsigtig, skal du ikke vælge uforet blonde i overskålen.


Vores tip: CURLY uden bøjle

Bryster, der peger i forskellige retninger


Vælg en bøjle-BH, gerne med sidestøtte, så den former, støtter og centrerer busten.


Vores tips: AMSTERDAM, FLAMES

Bryster med forskellig størrelse


En BH, der har en vatteret skål, skjuler et eventuelt tomrum i skålen. Hvis der er lidt forskel i størrelsen af dine bryster, så er en elastisk skål eller elastisk overskål rigtig god. Elasticiteten giver en vis fleksibilitet i størrelsen.


Vores tips: JOY, SHIMMER FROST eller STAR.

Bryster, der er fyldige forneden og tomme for oven


Vælg gerne en stabil BH med bøjle og vatteret skål, der løfter og giver støtte nedefra. Hvis du ikke vil have en vatteret skål, så vælg en med elastisk materiale i overskålen, som kan tilpasse sig efter busten. En uvatteret skål i helt uelastisk materiale kan gøre, at der opstår rynker, hvis busten ikke fylder skålen helt ud foroven.


Vores tips: MEADOW DREAMS, ,

Runde, jævnt fyldige bryster


Hvis du har denne type bryster, så passer de fleste BH-typer. Hvis du ønsker at beholde din runde busteform, så vælg gerne en BH med formpresset, rund skål.


Vores tips: SMOOTH LACY eller STAY FRESH.

Brede og flade bryster


Bryster, der er brede og flade, kan få samme mål og størrelse som bryster, der er smalle og spidse. Men hvis du har flade og brede bryster, har du brug for en skål, der er rundere i pasformen. Undgå spidse skåle i uelastisk materiale, for du risikerer ikke at fylde den ud i midten. Sats gerne på en minimizer BH, den har en bredere og fladere skål.


Vores tips: SMOOTHLY eller STAY FRESH.

Slappe, lange bryster


Hvis man har meget slap brystform, så kan det være behageligt at give dem et løft, fordi det gør, at det bliver mindre varmt og ubehageligt under busten. Vælg gerne en BH med bøjle med uelastisk materiale i skålene, fordi det giver et ekstra godt løft og støtte.


Vores tips: SMOOTH LACY, ROSE eller SUMMER. Hvis du ikke bryder dig om en bøjle-BH, kan vi anbefale COTTON DOTS eller QUEEN. De er begge to bøjlefri, men giver et rigtigt godt løft.

Slappe, tunge bryster


Sørg for at få en tilstrækkelig stor skålstørrelse, så busten ikke ”vælter ud” over skålkanten eller bliver trykket ud mod armhulerne. Skålen skal kunne rumme hele brystet og må ikke trykke på vævet nogen steder. En af de mest almindelige ”fejl”, som kvinder med stor buste gør, er, man vælger for lille skålstørrelse. Hvis der dannes dobbeltbryster eller hvis busten triller ud, når du bøjer dig fremover, så er skålen ganske enkelt for lille. Vælg en BH, der har bred ryg, bøjle og gerne brede, vatterede skulderstropper. Bøjlen løfter og støtter busten ved at fordele bustens tyngde til BH'ens øvrige dele. Vælg gerne en model, der også har uelastisk materiale i skålen.


Vores tips: AMSTERDAM uden bøjle eller COTTON DOTS uden bøjle. Hvis du foretrækker bøjle, så kan vi anbefale QUEEN med bøjle.

Stor, fyldig buste


Hvis man har en spids og fyldig buste, der peger fremad og BH'en ikke sidder godt, så skyldes det ofte, at man har en for flad skål. Hvis du anvender en BH med bøjle, så skal den dele brysterne og ligge tæt mod brystbenet mellem brysterne, ikke ”flyde ovenpå” busten. Gå en størrelse op i skål, så der ikke danner sig en ”delle”. Hvis du vil bevare din naturlige profil, så undgå en minimizer-BH, fordi den gør busten flad.


Vores tips: HAPPY DAYS med bøjle eller HAPPY DAYS uden bøjle.

Hvis du mangler et bryst


Hvis man mangler et fysisk bryst, men gerne vil give støtte til det andet, kan man anvende en protese-BH, der har en lomme syet på indersiden af skålene til proteseindlæg.


Vores BH-tip: Protese-BH

Hvis du mangler begge bryster


Hvis man af forskellige årsager mangler begge bryster, men gerne vil anvende for eksempel proteser og derfor har brug for at anvende BH, så anbefaler vi en protese-BH med lommer i skålene til indlæg. Det giver ikke samme resultat blot at sy sine egne lommer i en almindelig BH som at anvende en ordentlig protese-BH, der er fremstillet til at kunne klare tyngden af en løs brystprotese.


Vores BH-tip: Protese-BH

Bryster med meget løs hud


Hvis du har meget løs hud, så vælg gerne en BH med helskål med forstærket skålkant foroven. En helskål er en højere skåret skål, der samler hele busten, så skålkanten ikke skærer ind i huden på en ubehagelig måde. Sørg for ikke at vælge en for lille skål. De fleste af vores bøjlefri BH'er har ekstra højt skåret skål.


Vores tips: LOVELY LACE SUPPORT eller LOVELY JACQUARD.

Bryster, der sveder meget


Hvis man sveder meget, kan det føles varmt med BH på, især hvis den er vatteret. Men der findes alternativer, der gør, at du ikke behøver at gå uden BH. Løsningen er et funktionsmateriale, der kan absorbere fugten - uden at det føles vådt. Læs mere i vores artikel her – Hjælp, min BH er for varm.


Vores tips: KEEP FRESH, STAY FRESH


Ekstra markante brystvorter


Nogle kvinder har meget markante brystvorter, der kan ses gennem tøjet, selvom man har en BH på. Hvis du vil sikre dig, at dine brystvorter ikke gør sig bemærket, selv når det er koldt, så anvend en vatteret skål eller selvklæbende nipple covers i silikone, som du sætter over brystvorterne.


Vores tips: NIPPLE COVERS

Smalle eller hængende skuldre


Sats på skulderstropper, der sidder tættere sammen, såkaldte no-slip skulderstropper eller multiway skulderstropper, så BH'en kan krydses eller hægtes sammen i ryggen. Hvis du har du kort overkrop eller dine bryster sidder højt oppe og du har brug for kortere skulderstropper end den korteste indstilling, så vælg en BH, hvor du kan hægte skulderstropperne sammen på ryggen.


Vores tips: AMSTERDAM eller FLAMES.


Det er vigtigt at have en BH på, som du føler dig godt tilpas i. Hvis du er i tvivl om, hvilken type BH, som passer bedst til din buste, så kontakt vores kundeservice. De svarer gerne på spørgsmål. Du kan finde os på Facebook, Instagram, mail og telefon.

You may also like