Seks smarte tips, så din BH holder op med at gnave i siden

14 Jul 2021 11:02 am
Annica Svensson

Har du en BH, der bliver ved at grave sig ind i siden? Det er ikke blot ubehageligt og irriterende. Det kan også være smertefuldt! Her er seks smarte tips, så din BH holder op med at gnave i siden.


Hvis din BH gnaver i siden, så kan det skyldes flere ting. Men der er ikke noget problem, der ikke har en løsning. Her er vores seks bedste tips til, hvordan du får BH'en til at føles behagelig i siden.


Tips 1 – Båndstørrelsen skal ikke være for stram
Den mest almindelige årsag til, at en BH gnaver i siden, er at selve båndet, der sidder rundt om kroppen simpelthen er for stramt. Hvis du har problemer med at tage dybe vejrtrækninger eller oplever, at det trykker på ribbenene, så er båndet for stramt. Båndet må ikke irritere huden efter en dags anvendelse. Du skal kunne trække båndet cirka 5 cm ud fra kroppen. Hvis du ikke kan det, er det for stramt.

Sørg for, at båndet ikke er for stramt, så du får problemer med tage dybe åndedrag.


Tips 2 – Klem ikke brystvævet
Hvis bøjlen klemmer ind i brystvævet, er din skål for lille. Bøjlen skal sidde bagved brystet ved siden, ikke på selve brystet. Gå én eller flere skålstørrelser op, men behold samtidigt din sædvanlige omkreds på BH-båndet.

Sørg for, at du har en tilstrækkelig stor skål, så bøjlen ikke klemmer brystvævet i siden.


Tips 3 – En bred ryg sørger for, at det gnaver mindre
En del BH'er med meget smalt og tyndt bånd giver ikke den bedste støtte, det kan ”slå folder” og skære ind i huden. Du kan prøve en BH med en bredere ryg, der giver bedre støtte og føles mere stabil. Find vores modeller med bred ryg her.


Tips 4 – Sidevinge
Hvis du har kurver med større omfang, kan BH-båndet nogle gange grave sig ind i hullet på en ubehagelig måde. Ikke sjældent får man en "delle" eller hud, der hænger ud over BH-siden. Det kan være virkeligt ubehageligt og i værste tilfælde smertefuldt. Så vi vil anbefale dig at prøve en BH, der har en ekstra sidevinge langs armhulerne, der udjævner overgangen mellem BH'en og din hud. Sidevingen udjævner ikke kun eventuelle ”deller”, den gør det til en betydelig behageligere oplevelse at have BH på. Find vores modeller med sidevinger her.

Lovely Lace Support har en ekstra sidevinge ved armhulerne, der giver en blød overgang fra BH til hud.


Tips 5 - Fjedre
Nogle BH-modeller har en støttende fjeder syet ind i sidesømmen og nogle gange kan den føles ubehagelig, især hvis man har kurver. Anvend ikke denne type BH og sats i stedet på en model uden fjedre, men med en bred ryg.


Tips 6 – Skift BH-model
Hvis du har den rigtige størrelse, men oplever, at selve bøjlen trykker ind i siden under armhulerne (eller i brystbenet), så prøv en model med lavere bøjle eller en bøjlefri model. Vi har alle forskellig facon, højde og proportioner. Det medfører, at den samme BH sidder forskelligt på forskellige kroppe. Hvis man har tætplacerede smalle bryster, kan dette resultere i, at bøjlen trykker ind i siden af kroppen under armhulerne. I det tilfælde er skålen for stor for brystformen - selvom målebåndet og størrelsestabellen siger noget andet! Hvis du oplever, at der opstår et tomrum i skålens side, så prøv at gå både et bogstav ned i skålstørrelse samt en båndstørrelse ned. Sæt derefter en BH-forlænger ved lukningen. Så gør du også ryggen bredere og får en BH, hvor skålene sidder tættere på hinanden og formentlig passer bedre til dine former.


Læs mere her
Sådan måler du din BH-størrelse
Søsterstørrelser - forholdet mellem skål og bånd
Sådan kan du se, om du har en forkert BH-størrelse
Sådan bliver din BH-bøjle altid behagelig

You may also like