Spacer-bh - det perfekte valg, når man ikke vil gå på kompromis

10 May 2019 8:17 AM
Annica Svensson

En BH med vatteret skål, som ikke bliver varm eller svedig. Findes det? Absolut. Med en Spacer-BH behøver du ikke gå på kompromis med hverken design, komfort eller funktion.


Engang var en BH bare en BH, og dens eneste funktion var at holde busten på plads, og et stof var bare et stof. Men det er længe siden. I dag findes der et hav af forskellige BH-typer, en til enhver tænkelig situation i livet – for slet ikke at tale om materialer! Funktionsstoffer med alle mulige egenskaber er udviklet gennem årene, nogle med et mere vellykket resultat end andre. Undertøj er måske den første association, man får, når man hører ordet "funktionsstoffer" – tankerne ledes snarere i retning af sports- eller udendørsbeklædning. Men funktionsstoffer er faktisk optimale, også til undertøj.


”Kvinder stiller andre krav til deres BH nu end for bare tyve år siden”


Undervurder aldrig materialet i en bh


En BH er jo det tøj, du bærer nærmest på kroppen (sammen med dine trusser), og hvis du er som de fleste andre, har du næsten altid mindst et stykke tøj oven på. Hvis du er rigtigt uheldig, kan det blive som en sauna – især hvis du er kommet i overgangsalderen, hvis du af andre grunde har svedeture, på varme årstider eller måske hvis du bevæger dig meget på arbejdet. På sådanne dage kan en BH sommetider være ligefrem ubehagelig at have på. Hvis det bliver for varmt, sker det lettere, at sømme, elastikker og skulderstropper begynder at gnave eller klø, hvis du har ekstra sart hud. Hvilket materiale skal man så bruge i undertøjet for at undgå, at det bliver så varmt?


"Funktionsstoffer er optimale, også til undertøj – ikke kun til sportstøj”


Den store udfordring for en producent af kvalitets-BH'er er, at materialet i undertøj skal være formfast, for eksempel for at kunne bruge det i en formpresset skål, huden skal kunne ånde i det, og det skal bevare sin elasticitet og ikke blive slapt eller tabe elasticiteten, men samtidig skal det kunne være så stærkt, at det kan støtte.

Confident BH med skåle i spacermateriale, som lader huden ånde, giver støtte og holder huden tør.


Undertøj, der er fremstillet af stoffer, som ikke suger fugt fra kroppen, betyder en mere tør fornemmelse og mindre svedigt tøj. Visse materialer giver en god støtte og kan ånde, men binder også fugt. Mange lette funktionsmaterialer kan ånde og leder fugt væk, men er ikke de mest støttende og kræver da ekstra foring og vattering, hvilket modvirker formålet, eftersom BH'en ikke længere er nærmest huden og hverken bliver tynd, let eller kan ånde! Andre kraftigere materialer er formbestandige og giver busten god støtte, men giver ikke huden mulighed for at ånde.


”Det kan sommetider føles som en umulig opgave at finde en optimal BH, men der findes løsninger”


Og hvis du desuden er ude efter den dér perfekte, runde form, er en formpresset skål med let vattering helt perfekt. Men hvis der er et materiale, der bliver svedigt på varme dage, er det netop vattering! Pyha, det føles som en umulig opgave – ikke? Kan man virkelig få alt i ét og samme materiale?


Spacer opfylder alle kravene


Men til ethvert problem hører en løsning, og det er netop derfor, Spacer er svaret. En Spacer-BH kombinerer alle ovennævnte fordele i ét produkt, og det er derfor, den er blevet mere og mere populær i de seneste år. En spacer-BH er vatteret, men føles samtidig så let, at du næsten ikke mærker den.


”Spacer støtter, lader kroppen ånde og er formbar”


Den støtter og former busten rund, den er ganske enkelt optimal under T-shirt'en! Og desuden leder den kropsvarmen væk og holder dig tør. Win-win! Men hvordan kan den rumme alt det ovenstående på én gang?

"En Spacer-BH tillader luftcirkulation gennem materialet, hvilket hjælper med til at lede fugt og varme væk fra kroppen."


Spacer – tykt men let


Spacermaterialet er tykt (det er normalt mellem 1,5 – 5,5 mm i tykkelsen), men det føles luftigt og meget let. Det giver en herlig følelse af luksus. Hvis du sammenligner med en almindelig skumvattering på ca. 3 mm, der anvendes i de fleste BH-modeller i dag, er spacerstoffet meget lettere. Hvis du klemmer materialet mellem tommel- og pegefinder, føles det dæmpet "luftigt", omtrent som en vaskesvamp. Det minder meget om den skønne fornemmelse, når man trykke på bobleplast – men kan ligesom ikke lade være med at trykke!

"Det Spacer-materiale, vi benytter, er kun 2,5 mm tykt og øger ikke bustens volumen."


Selv om materialet er så luftigt og ikke særlig kompakt, giver det alligevel god stabilitet og støtte, hvilket det velegnet til brug i netop en BH-skål. Det er almindeligt at bruge det i contour-BH'er eller T-shirt-BH'er, fordi vatteringen giver busten en perfekt, rund form. Hvis man lægger en spacer-BH på en plan flade som for eksempel et bord, har skålen allerede en defineret, rund form. Men hvordan kan så tykt et stof være så køligt?


”En spacer-BH er vatteret, men er samtidig så let, at du næsten ikke mærker den"


Luft & følelse – tekikken bag spacer


Et traditionelt stof er todimensionalt og fremstillet af to tråde, men Spacer er tredimensionalt og har yderligere en tråd. Hvis vi ser på et gennemskåret spacerstof, ser man tydeligt, at det består af tre lag.

Spacerlaget består af en tredje tråd, som bygger materialet op i højden.


De yderste og inderste lag leder varme og fugt væk og gør, at materialet holdes tørt. Dette er almindelige egenskaber i funktionsmaterialer til for eksempel svedundertøj eller sportstøj, men det, der gør spacer tredimensionalt, er laget i midten – det såkaldte spacerlag.

”Spacer er tredimensionalt. Mellemlaget gør, at luften cirkulerer. Øverste og nederste lag leder fugt og varme væk."


Spacerlaget består af vertikalt stabelvæv med luftlommer mellem trådene. Lommerne gør, at luften kan cirkulere frit mellem de to ydre lag, hvilket giver en kølig, behagelig fornemmelse. I praksis betyder det, at materialet bliver tykt, men næsten ikke vejer noget.


”En Spacer-BH kombinerer utroligt mange fordele i et enkelt produkt”


Hvis du søger en vatteret skål, men synes, at traditionel skumvattering føles for varm eller for kraftig, så vælg en Spacer-BH. Lad dig ikke snyde af den lette fornemmelse – den giver virkelig god støtte af den type, man tidligere kun kunne få af meget kraftigere materiale eller tykkere vatteringer. Med en Spacer-BH får du alle fordele uden at behøve gå på kompromis med noget. Sig farvel til svedige BH'er!

You may also like