Tricks, der løser dine bh-problemer

12 Apr 2019 11:14 AM
Annica Svensson

Har du svært ved at finde en BH, der føles bekvem eller oplever du, at hver eneste BH du prøver klemmer eller sidder underligt? Bare rolig. Vores FAQ og problemløsningsguide har svar på de fleste spørgsmål.


Skulderbåndene glider hele tiden ned.


Hvis de glider ned, fordi de er udslidte og har mistet deres elasticitet, så må du købe en ny BH. Har du har du smalle eller skrå skuldre og stropperne allerede er tilstrækkeligt forkortede? Så findes der BH'er, hvor skulderstropperne er placerede ekstra tæt sammen i ryglukningen, de såkaldte no-slip skulderstropper. Prøv at undgå balconette-modeller, der især har brede skulderstropper.


Skulderstropperne skærer ind i skuldrene eller efterlader mærker.


Skulderstropperne er forkortede, så det strammer. Regulér skulderstropperne, så du nemt kan få en fingerspids ind mellem skuldrene og skulderstropperne. 80% af BH'ens støtte til din buste skal komme fra BH-båndet, der sidder rundt om kroppen.


Bh'en glider op, når jeg strækker armene opad.


Du har en BH på med for stor omkreds. Hvis du har købt den i den rigtige størrelse og ikke har ændret din vægt, så er der stor risiko for, at den har udvidet sig med tiden.


BH'en skærer ind i ryggen.


Hvis BH'en sidder så stramt, at du oplever ubehag eller får mærker på kroppen, så har du en BH på med for lille omkreds. Prøv at gå en størrelse op. Hvis du har den rigtige størrelse og alligevel oplever, at du får flere deller end rimeligt er, så sats på en BH med bredere ryg.


BH'en klemmer under busten.


Se svar ovenfor. Omkredsen på BH'en er for lille.


Bøjlen klemmer mod brystbenet.


Sandsynligvis har du en forkert skålstørrelse på eller en BH, der sidder for stramt rundt om kroppen. En bøjle må aldrig klemme. Hvis du har den rigtige størrelse, så prøv en anden model, hvor bøjlerne ikke går lige så højt op eller en, hvor de to bøjler mødes i en anden vinkel/#bue.


Bæjlen klemmer ind i siden på brystet.


Du har for lille skålstørrelse på eller har et bredt bryst. Prøv at gå en skålstørrelse op og hvis den laver rynker, så prøv en minimizer, der har ekstra brede og grunda skåle.


BH'en sidder ikke tæt mod kroppen mellem brysterne, men sidder ”udenpå”.


Dette skyldes oftest, at BH'ens omkreds er for stor eller at skålene ikke er dybe nok og dermed tvinger BH-båndet ud fra kroppen. Med en bøjle-BH skal bøjlerne sidde tæt op mod kroppen og dele brysterne.


Skålen dækker mere af det ene bryst og går højere op end på det andet, trods at skulderstropperne er lige reguleret på begge sider.


Volumen på dit ene bryst er mindre end på det andet, hvilket er meget almindeligt blandt kvinder. Det mindre bryst fylder ikke skålen ordentligt ud. Nogle gange kan størrelsesforskellen ikke ses, når man ser på sig selv i spejlet. Prøv at sætte en indlægspude i den skål, der sidder højere oppe på brystet.


Brysterne danner et ”landbrød” i BH'en.


Du har formentlig en BH på med for stabile skåle eller for lille skål. Man får oftere et ”landbrød” eller en såkaldt uniboob i en bøjlefri BH end i en bøjle-BH, fordi mange bøjle-BH'er deler busten. Prøv engang en bøjle-BH. Hvis du har meget stor skålstørrelse, så prøv en BH med sømme i skålen i stedet for en formpresset skål.


Brystet danner et ”dobbelt bryst” i BH'en.


Hvis dine bryster er ved at vælte ud over skålens overkant, så der dannes et eller to ”bonusbryster”, så skyldes det, at du har en BH med for lille skålstørrelse.


Brysterne er ved at falde ud af BH'en, når jeg bøjer mig fremover.


Du har for stor skålstørrelse. Prøv en BH med samme omkreds, men med en mindre skålstørrelse.


Brysterne hænger lidt, selvom jeg har den rigtige BH-størrelse.


Hvis dine bryster hænger mere, end du ønsker, selvom du har BH på, så skyldes det sandsynligvis, at din BH har gjort hvad den kan eller er blevet for udvidet - eller at du ikke har en tilstrækkelig støttende BH. Der er stor forskel fra den ene BH til den anden. Du må satse på en BH med ekstra løft og støtte i underskålen, en stabil model med uelastisk materiale i skålen eller i det mindste i den nederste del af skålen og med en bred ryg, der sidder sikkert rundt om kroppen.


Brysterne er ikke lige store.


Køb en BH, der passer til det største bryst og prøv at sætte et BH-indlæg i skålen, så den bliver fyldt ud. Hvis du ikke vil bruge en indlægspude, så prøv engang en contour-BH. Den har helvatterede, formpressede skåle, der har en bestemt defineret rund form, der vil skjule, at det ene bryst ikke helt fylder skålen ud.


Brystvorterne kan ses ovenover BH-kanten.


Hvis det er den rigtige skålstørrelse, men at brystvorterne alligevel stikker op over kanten, så er det for lavt skårne skåle til dig. Prøv i stedet for at satse på en BH med helskål.


Skålen laver rynker.


Du har for stor skålstørrelse på. Hvis den rynker længst oppe, så kan det skyldes formen på dine bryster. De fleste naturlige ikke-opererede bryster er ikke lige så fyldige eller faste foroven, som de er forneden. I så fald så prøv en BH, der har stretchmateriale i den øverste del af skålen.


Jeg sveder med BH på.


Prøv at satse på skåle fremstillet af funktionsmateriale, for eksempel Keep Fresh eller Spacer, der lader huden ånde og ikke binder fugt. Naturfibre som bomuld lader huden ånde, men kan føles fugtigt, fordi de binder fugt.


Jeg købte præcis den samme BH i samme størrelse som min gamle, men den nye sidder for stramt.


Din gamle BH har udvidet sig efter din krop og er ikke længere den størrelse, som står trykt på størrelsesetiketten. Måske er du taget lidt på i vægt og BH'en har tilpasset sig. De fleste BH'er har elastisk ryg og en del af dem også elastiske skåle.


Sømmen gnaver mod brystvorterne.


Prøv med en formpresset BH. Hvis du foretrækker sømme, så sats på en BH med dobbeltsyet foer, så ingen kanter går imod brystvorterne. Et andet alternativ er en helvatteret skål.

You may also like