Hvordan bør en rigtigt god aktivitets-bh være?

24 Jul 2019 7:47 AM
Annica Svensson

En almindelig BH giver brysterne støtte, men det er forskelligt, hvor godt de forskellige modeller gør det. For et aktivt liv kan det derfor være godt også at have en aktivitets-BH. Men hvad er forskellen mellem en aktivitets-BH og en sports-BH, og hvad bør du tænke på, når du skal finde den perfekte aktivitets-BH?


Når det handler om BH'er, kan man ikke sige, at en bestemt model passer til alle. Vi ser forskellige ud, og vi stiller også forskellige krav til vores BH'er, afhængigt af livsstil, men generelt anbefaler vi næsten alle at have en aktivitets-BH i garderoben. Man får mere brug for den, end man måske tror.

Ingen yoga-træning uden min Smoothly-BH! Denne aktivitets-BH er lavet af elastisk materiale, som gør den perfekt til aktiviteter, hvor du skal kunne strække bevægelser ordentligt igennem. Foldet bånd under busten gør den ekstra behagelig, hvis du har følsom hud.


Hvad er forskellen mellem en aktivitets-BH og en sports-BH?


En aktivitets-bh e en lettere form for sports-BH. Sports-BH'er designes til lav-, medium- og højintensiv træning og har forskellig bounce control, dvs. evne til at hindre brysterne i at "hoppe" op og ned under bevægelse. En sports-BH til højintensiv træning med maksimal bounce control er for eksempel god til løbe- eller cardiotræning. Hvis du ikke plejer at udføre denne type træning, er en aktivitets-BH et mere passende valg.


En aktivitets.BH passer godt til motionsformer som f.eks. yoga, pilates, styrketræning, spinning, cykling, gåture og andre former for aktivitet, hvor du ikke hopper op og ned. En typisk aktivitets-BH har ofte uvatterede skåle. Den er fremstillet af lettere materiale end en sports-BH, der anvendes tik højintensiv træning. Det gør, at en aktivitets-BH er perfekt til træning, der kræver fleksibilitet, og hvor du skal kunne strække bevægelser ordentligt igennem. Den er også ideel at bruge på jobbet, hvis du har arbejdsopgaver, der omfatter at løfte eller bære ting, eller hvis di f.eks. er i haven og river løv.

Ekstra bredt bånd under busten, bred ryg, skåle der separerer brysterne for at give individuel støtte og er fremstillet af tykt, uelastisk stof med ekstra blød inderside, gør at Cotton Simplex bliver en fremragende aktivitets-BH.


Hvad skal jeg tænke på, når jeg køber en aktivitets-BH?


Udseendes på en aktivitets-BH kan variere meget, men når du skal vælge en model, bør du have følgende egenskaber i tankerne:


• Den bør fremstillet af et materiale, der er egnet til at tåle sved og ikke binder fugt. Undgå derfor BH'er med en høj andel af bomuld. Bomuld giver huden lov at ånde, men binder fugt, så derfor er en BH, der indeholder 80 % bomuld ikke velegnet til aktiviteter, hvor du sveder.
• Materialet skal kunne ånde. Jo mere vatteret skålen er, desto mindre ånder den (medmindre den er lavet af en type specialmateriale som f.eks. spacer).
• Hvis BH'en har separate skåle, giver den bedre støtte til en større buste end en kompressions-BH (der ser ud som en kort undertrøje), der mest fungerer ved at trykke brysterne indad mod kroppen.
• Justérbare skulderstropper for at kunne tilpasse BH'en til din krop. Kvinder har brysterne forskelligt højt oppe. Forbavsende mange aktivitets-BH'er på markedet mangler justérbare skulderstropper.
• Brede, vatterede skulderstropper aflaster og undgår gnavmærker.
• Bredt bånd under busten giver bedre støtte.
• Stabil, bred ryg og sider giver god støtte.
• BH'en skal give støtte uden at sidde for stramt. Mange tror, at en aktivitets-BH skal sidde meget stramt og presse brysterne ind mod kroppen, men den bør aldrig sidde så stramt, at den bliver ubehagelig. Har du mærker på kroppen, når du tager BH'en af, så er den helt klart for lille.


Er du usikker på, hvad der passer netop dig, så kontakt vores kundeservice, som hellere end gerne hjælper dig med at finde det, der er rigtigt til netop din størrelse, dit behov og din livsstil.

You may also like