Da undertøjsnørderne fra Borås mødte couturemesteren

5 Mar 2019 7:59 AM
Annica Svensson

Vi ville skabe noget helt nyt. Derfor inviterede vi en modeskaber, der er kendt for sit unikke formsprog til at fortolke undertøj og sætte sit præg på vores Miss Mary. Der er altid en risiko ved at gøre noget anderledes, især ved designsamarbejde, men vi tog chancen. Her er historien om Visionary – da undertøjsnørderne fra Borås mødte couturemesteren Lars Wallin.


Vi ville skabe en unik kollektion, der gav en fornemmelse af luksus, med mere eksklusivt materiale, mere glans og glamour. Vi kom med forslag til, hvem vi helst ville samarbejde med. Et navn, der dukkede op igen og igen - og som også var vores administrerende direktør Elisabets første valg, var Lars Wallin. En utrolig spændende kombination syntes alle, så Elisabet fik fat i hans nummer og kontaktede ham. Præcis hvordan det gik til og hvorfor Elisabet blev lidt nervøs, da hun skulle møde ham, kan du se i videoklippet nedenfor:

Hvem er Lars Wallin egentlig?


Lars Wallin er Sveriges nok mest berømte designer inden for couture og eksklusive brudekjoler. I løbet af sin snart 30-årige karriere har han skabt skræddersyede kreationer til både kunstnere og kongehuset. Vi har set hans design på scener og arrangementer på den røde løber, i teateropsætninger, i musicals og næsten hvert år i Melodi Grand Prix. Udover couture og ready-to-wear kollektioner har han også designet smykker, porcelæn og sko. Udstillingen Fashion Stories, der viser flere hundrede af hans værker, var en stor publikumsucces, der blev set af en halv million besøgende på forskellige museer.

Udstillingen Fashion Stories viser udvalgte kreationer fra Lars Wallins lange karriere. Billede fra www.textilmuseet.se


Men det var ikke først og fremmest hans imponerende CV, som gjorde, at vi gerne ville samarbejde med ham, men snarere den vision, hans design formidler. Vi ville jo skabe en kollektion, der udstråler luksus og glamour, og ingen personificerer dette bedre end netop Lars.


”Mit design hylder kvinden og fremhæver hendes skønhed” - Lars Wallin


Alt hans fantastiske couture og skrædderkunst udstråler altid noget ”Wallinsk”. Der er altid noget anderledes ved det. Lidt 'attitude', lidt sejt, aldrig kedeligt. Det føltes helt rigtigt for os og for det, vi ville skabe med kollektionen. Således beskriver Lars selv sin måde at designe på:
”Man kan mærke kroppen i mit tøj. Jeg arbejder med linjerne og skæringen rundt om kroppen. Jeg prøver at fremhæve og hylde kvinden i mit design, men aldrig så hun bliver et objekt. Jeg kan godt lide at lege med materialesammensætningen og arbejder gerne med lag-på-lag for at få en 3D-effekt frem. Selv det, som man ikke kan se, bliver en del af designet.”


Her fortæller Lars om det:

En kollektion vokser frem


Så med Lars ombord satte vi i gang, efter han havde sagt ja. Det blev til mange møder, mange rejser frem og tilbage mellem Borås og Stockholm, men også til Paris. Ganske langsomt voksede kollektionen frem. Så blev der designet, skabt mønstre og tilpasset, prøvesyet, syet og afprøvet i mange måneder.

”Wallins design er anderledes. Lidt 'attitude', lidt sejt. Aldrig kedeligt.”


Lars udfordrede virkelig vores udskærere, for det var meget svært at arbejde med materialet. Tynde, delikate tylstoffer med eksklusivt broderi, ingen elasticitet - men det skal alligevel følge helt perfekt langs en rundet skål. Der blev justeret med millimeterpræcision, 2 mm skulle tages væk her eller sættes til der. Alt sammen for at finde den perfekte pasform. Når man syer almindelig beklædning som for eksempel en trøje, så mærker man ikke millimetersmå forskelle, men på en BH gør det en stor forskel. Og når BH'en fremstilles af tynde, uelastiske stoffer, så gælder det om at holde tungen lige i munden, både når man laver mønstret, tilpasser, tilskærer stoffet og bagefter syer det. Hvis blot man anvender en forkert nål i maskinen i disse materialer, kan det ende katastrofalt. En af udfordringerne var også at sørge for, at BH'erne så pæne ud, ikke blot med en A- eller B-skål, men også med en F-skål samtidigt med, at de skal give støtte. Smalle skulderstropper, men de skal alligevel være bekvemme. Vores testpanel med kvinder afprøvede modellerne i lang tid. Vi var opsat på at skabe en kollektion, hvor design og komfort mødes.

Afspil video

Det var helt nyt for mig at se Miss Mary-kollektionen vokse frem. Jeg husker, da jeg for første gang så BH'erne Winter Dew og Dreamscape, da syprøverne lå på udskærerens bord. Jeg troede ikke mine egne øjne. Jeg tog den champagnefarvede Winter Dew BH i hånden og vendte og drejede den. I dagslyset fra vinduerne skinnede det tynde tylstof næsten som holografisk frost.

Winter Dew har fået sit navn fra den skinnende tyl, ikke fra løvbroderierne.


Og BH'en Dreamscapes smukke lag-på-lag-effekt af broderet tyl draperet over en skål af delikat blonde gav næsten en 3D-lignende effekt, der ledte tankerne til Wallins fantastiske aftenkjoler. Nu havde jeg fået jobbet som skribent på Miss Mary blandt andet pga min ekstremt store interesse for undertøj og jeg troede, jeg havde set alt, men dette var helt nyt for mig. Lige disse to BH'er er stadig mine personlige favoritter fra Visionary-kollektionen. Dreamscape er for øvrigt også Lars' egen favorit.

Dreamscape med skål i lag-på-lag af tyl og blonde skaber et 3D-lignende look.


Mere end et år efter at samarbejdet blev indledt, var hele kollektionen færdig. Den 31. maj blev den lanceret på www.missmary.se. Vi havde store forventninger til, hvordan den ville blive modtaget - og hvis vi skal være helt ærlige, så var vi også ret nervøse. Det er man nok altid, når man lancerer noget nyt, især når alle de involverede har knoklet og lagt både sjæl og hjerte i projektet, som vi alle har gjort. Ville vores kunder kunne lide produkterne?

Svaret blev et rungende ja! Vi havde ikke behøvet at være urolige og pustede lettet op. Samarbejdet med Lars har været fantastisk sjovt og vi er utrolig stolte over resultatet. Visionary står for tidløs elegance til en luksuriøs hverdag. Det er BH'er, der ikke kun er smukke at se på, men som også sidder perfekt. Kvalitet som holder sæson efter sæson. De mest bekvemme designer-BH'er, du kan få og til en overkommelig pris.

Floral Sun BH med eksklusivt broderi, lag-på-lag effekt og fine blondedetaljer blev den mest populære model.

Den samme BH i forskellige farvekombinationer udstråler noget helt andet. Her ses Meadow Dreams i pudderrosa nuancer eller dramatiske farver.


Ssshhhh! Du hørte det først her…


Og til slut kan vi afsløre en lille hemmelighed. Vi fremstillede hver Visionary BH i 30 størrelser – fra 70 A til 90 F – men fordi så mange har spurgt efter større størrelser, har vi besluttet, at vi vil øge størrelsesintervallet på flere af de bedst sælgende modeller og de modeller, hvor materialet kan klare udfordringen med en større størrelse. Hvis du har læst vores tidigere artikel om alt det arbejde, der ligger bag hvert eneste produkt, som vi lancerer, så ved du, at Miss Marys tilpasningsarbejde er enormt tidskrævende og det derfor kommer til at tage mange måneder. Men den, der venter på noget godt, venter ikke forgæves, vel?


Så vil jeg lige fortælle, at der igen rejses flittigt mellem Borås og Stockholm…

You may also like