Derfor er 5 bh'er bedre end 2…

14 Oct 2020 10:54 AM
Annica Svensson

Hvor mange BH'er behøver man egentlig at have i sin garderobe? En, to, tre… tyve? Er det godt nok blot at eje en eneste BH, som man anvender, vasker, lader tørre over natten og så anvender igen næste morgen? Absolut - hvis du vil købe en ny BH hver anden måned. Her er årsagen til, at fem BH'er er bedre end to (og nej, vi siger det ikke for at sælge flere BH'er).


Har du tænkt på, at hvis du ejer to BH'er, som du anvender lige ofte, så kommer du til at anvende hver BH 188 gange om året - 365 gange på to år! Det er ikke underligt, hvis BH'en hurtigt bliver helt nedslidt. Ikke engang en dyr kvalitets-BH kan tåle hvad som helst. Tøj, der sidder så tæt på kroppen som en BH gør, udsættes for både varme og friktion. Materialet er elastisk og giver sig, så det sidder stramt for at kunne give støtte og løft. Hvis man lader BH'en hvile mellem hver brug, så får tekstilfibrene en chance for at trække sig sammen - og så vil den bevare spændstigheden og holde længere. Anvend derfor ikke den samme BH to dage i træk. Jo flere BH'er, du har at veksle imellem, desto bedre.

Hvor mange BH'er behøver man egentlig? En, to, tre… tyve?


Variation er behageligt for kroppen


Men det er ikke kun BH'en, der har brug for hvile. Din hud og krop har også brug for det. Selvom en velsiddende BH i den rigtige størrelse ikke bør give mærker, så kan det nogle gange være svært at undgå, hvis man har mange kurver eller meget stor buste. Ved at have flere forskellige BH-modeller for eksempel med skulderstropper, der er forskelligt anbragt, kan man variere trykpunkterne på forskellige steder.

En velsiddende BH er en BH, som man ikke vil tage af, når man kommer hjem. Undertøj skal være behageligt og føles rigtigt.


Forskellige bh'er giver forskellig slags støtte


Man anvender forskellige BH'er til forskellige behov - og for at få mest muligt ud af sin garderobe er det smart at tilpasse dem efter sin livsstil.


Uanset om man har en mindre eller større buste, kan man nogle gange have behov for et ekstra løft. Hvis ens buste er meget slap, kan det nemt blive varmt og ubehageligt med hud mod hud. For at råde bod på dette anbefaler vi altid en bøjle-BH, fordi bøjlen løfter og støtter busten på en måde, der gør at hvert bryst får individuel støtte. Brysterne bliver delt og presses ikke sammen til en enhed.

Prøv at satse på forskellige BH-modeller i garderoben, de giver forskellig støtte og lader også kroppen hvile. Her ses LOVELY LACE uden bøjle og ROSE med bøjle.

Du bør heller ikke anvende en smuk. blød BH, der ikke giver tilstrækkelig støtte, hvis du skal ud og bevæge dig meget, især ikke hvis du har en større buste. Hvis du træner, er det værd at investere i en rigtig sports-BH. Der findes forskellig bounce-control (styrke) på sports-BH'er, så vælg én, der passer til dine behov. Hvis du dyrker yoga og powerwalk, har du ikke brug for en sports-BH, der er skabt til superintensiv træning, hvor man hopper op og ned. Vælg en, der passer præcist til dit aktivitetsniveau.

Den perfekte BH til fint brug? SHIMMER FROST eller DREAMSCAPE?


Opbyg en god bh-garderobe med disse enkle bh'er


• Tænk smart med farver. Vælg mindst én eller to BH'er, der matcher din hudtone, for eksempel beige eller brun, hvis du ikke vil have, at BH'en kan ses gennem tøjet. Hvis du er glad for farver, så er rød et godt alternativ, fordi den også ses mindre under tyndt stof. Det gælder også for rosa.
• Én eller to behagelige BH'er, der er perfekte til hverdag. Bomuld er slidstærkt og perfekt til en hverdags-BH.
• Én eller to bøjle-BH'er, der giver rigtig god støtte og løft.
• En formpresset T-shirt BH, der er meget diskret under tyndt stof.
• En sport-BH til aktiviteter.
• En BH til fint brug, hvis du vil føle dig lidt pænere klædt på, som for eksempel hvis du skal til fest eller bryllup.
• En multiway-BH, hvor man kan ændre skulderstropperne. Så kan du anvende BH'en, hvis du ikke altid vil have, at skulderstropperne kan ses, hvis du har en top med bryderryg på - eller hvis du har brug for at ændre trykpunkter på dine skuldre

Hvis du finder en BH du er helt vild med, så køb den i flere farver. Her ses KEEP FRESH uden bøjle.


Når du har fundet din favorit


Hvis du har fundet en favoritmodel, som du altid vil anvende, så køb hellere 2-3 eksemplarer af den. Det er bedre end at købe andre modeller, som du ikke ønsker at anvende bagefter. Hvis du altid foretrækker at anvende bøjle-BH, så vælg bøjle på alle dine BH'er. Det samme gælder også omvendt: Hvis du ikke bryder dig om bøjle-BH, så vælg bøjlefri - men vælg en BH, der giver god støtte, især hvis du har en større buste. Prøv at satse på en stabil model med bred ryg og uelastisk materiale eller ekstra forstærkning i skålen.


Undertøj skal altid være behageligt og man skal klæde sig efter, hvad der føles rigtigt for én selv. Selvfølgelig skal man ikke bare hamstre en masse BH'er bare for det - og så bare lade dem ligge ubrugte og uelskede ligge i undertøjsskuffen. Men man har helt sikkert brug for flere end to BH'er, hvis man ønsker, de holder længere. 4-6 BH'er plejer at være et passende antal at starte med, så hvorfor ikke satse på 5?

You may also like