Hvorfor har ryggene på mine bh'er forskellig længde?

16 Aug 2019 10:13 am
Annica Svensson

Det her med omkredsstørrelsen på en BH kan give en hel del hovedbrud. Har du også bemærket, at to BH'er med samme størrelse sommetider kan have forskelligt lange rygge? Her er alt det, du ikke vidste om ryggen og omkredsen på din BH.


Sommetider bliver vi spurgt, hvorfor ryggen på to BH'er har forskellige længde. Det kan variere med flere centimer modellerne imellem. Det betyder ikke, at en af dem er forkert mærket med en anden størrelsesetiket. Omkredsen (længden) på selve BH'en er ikke det samme som størrelsen. Hvis du vil måle, hvilken BH-størrelse du har, skal du derfor måle på din egen krop. Mål altså ikke på din favorit-BH, selv om du synes, den sidder helt perfekt. Hvis du måler 85 cm omkring kroppen under busten, har du størrelse 85. Hvis du derimod måler længden på en BH i størrelse 85, vil den være kortere. Hvorfor? Det er der flere grunde til.


"Det er faktisk helt normalt, at ryggene på dine BH'er har forskellig længde.”

1. MATERIALET
BH'er kan fremstilles af en masse forskellige typer materiale, alle med hver deres unikke egenskaber. Visse materialer er mere elastiske, andre er mere stabile. En BH skal føles og se lige godt ud i alle størrelser. Den skal sidde til og yde støtte, men alligevel føles behagelig og følge med i alle kroppens bevægelser.


Alle BH-rygge har en form for elasticitet. Uden det ville modellen have siddet stramt som et korset, og det ville være svært at trække vejret. For at ryggen ikke skal miste sin spændstighed, anvender vi materiale med elastan i. Elastan er en tekstilfiber, som gør, at det elastiske materiale ikke mister formen. Forestil dig tyggegummi, som du trækker ud, og hvordan det bagefter vender tilbage til sin oprindelige størrelse. En tot hår derimod vender tilbage til sin oprindelige størrelse. Elastanet i et materiale gør, at et elastisk stof fungerer mere som en elastik end som tyggegummi.


2. ELASTIK
Hvilken type elastik, der anvendes, påvirker også. Jo bredere og kraftigere elastik, vi anvender, desto større modstand. En BH med bredere elastik laves derfor lavere end en BH med tyndere elastik, fordi den senere strækker sig mere.


3. BØJLEN
En BH med bøjle gøres også længere i ryggen end en bøjlefri BH. Det skyldes, at bøjlerne er uelastiske og "holder sammen" på forsiden af BH'en. På en BH med bøjle er det kun ryggen, der kan give sig, aldrig forsiden.


FORSKELLEN LIGGER I PASFORMEN
Pasformen skal føles perfekt, allerede når man prøver BH'en første gang. Den følelse, man får i de korte sekunder foran spejlet, er afgørende for, om man vil købe modellen eller ikke. Men en BH skal jo ikke kun sidde godt i prøverummet. Den skal blive ved med at sidde perfekt, efter at man har brugt og vasket den mange gange.

"En BH skal sidde lige godt i alle størrelser"


Hos Miss Mary tester og tilpasser vores direktricer mønsteret til BH'en adskillige gange i løbet af arbejdet med en ny BH-model. Alle prøvninger foretages på rigtige kroppe – ikke på dukker. Det er jo kun på en person, man kan se løftet og støtten og samtidig få feedback på, hvordan BH'en føles. Vi laver mønstre, syr op, prøver, justerer og forbedrer, til det sidder som støbt. Vores designafdeling har tilsammen mere end 120 års erfaring med BH-fremstilling, og det passer os godt! Med så lang erfaring i bagagen har de nået at arbejde med næsten alle typer BH-modeller og -materialer, der findes. Med fingerspidsfornemmelse ved de præcis hvor og hvordan de skal reducere eller forstørre en mønsterdel, for at den skal sidde sådan helt perfekt, som vores kunder kræver af en Miss Mary-BH.


KVALITETSKONTROL
Når vi har syet en prøve op, som vi er tilfredse med, hænger vores direktricer BH'en op langs med målestok og fastgør en vægt nederst på modellen. Se eksempel på billedet nedenfor. Ved hjælp af vægten udvides materialet på samme måde, som det vil gøre, hvis det sidder rundt om en krop. På den måde kan vi kontrollere den korrekte størrelse på modellen.


”Vi udfører tests på alle størrelser”

Hos Miss Mary udføres mål-tests ved hjælp af vægte for at kontrollere, at ryggen har den rigtige størrelse. Dette er en BH i størrelse 7BC. Til venstre vises, at BH'en i "afslappet" stand måler 70 cm ved midterste hægtelukning. På kroppen vil den alligevel blive 75 cm, som tyngdetesten til højre viser.


DET SKAL DU TÆNKE PÅ, NÅR DU KØBER EN BH
Hvad skal du tænke på, når du skal købe en ny BH? Det er som sagt helt normalt, at BH vil være længere end andre, så i stedet for at sammenligne dem med hinanden, anbefaler vi dig at tage den på og mærke, hvordan den sidder. Tænk på, at BH'en vil sidde strammere, når den er helt ny. Vi anbefaler også, at du skal bruge hægtelukningen i yderste stilling, til BH'en har tilpasset sig og strakt sig lidt. Så vil du have glæde af BH'en endnu længere, for selv den bedste kvalitets-BH behøver strækkes lidt ud efter flittig brug.


Hvis du er usikker på, hvilken BH der passer netop til dig og dine behov, eller hvilken størrelse du skal have, så kontakt vores kundeservice. Vi er eksperter i at hjælpe kvinder via telefonen, via mail eller chat og finde frem til den perfekte BH. Ingen sager eller spørgsmål er for store eller for små.

You may also like