Hvorfor laves bh'er ikke af 100 % bomuld?

23 Aug 2019 7:34 AM
Annica Svensson

Bomuld er et populært naturmateriale, der er slidstærkt, kan ånde og føles behageligt mod huden. Men hvorfor er bomulds-BH'er ikke fremstillet af 100 % bomuld?


Trusser består ofte af tre mønsterdele – forstykke, bagstykke og skridtforing. En BH består af betydeligt flere dele – omkring 30-40. For at man skal kunne skrive, at en model indeholder 100 % bomuld, betyder det, at alle dele, der indgår i modellen (med undtagelse af tilbehør som et spænde eller en knap), skal være af 100 % bomuld.

”Andelen af bomuld i en model er et gennemsnit af alle dele i hele modellen”


Den BH, der har størst andel af bomuld i vores sortiment, er BRODERIE ANGLAIS med 83 % bomuld (billedet ovenfor). Det betyder, at de fleste dele er lavet af 100 % bomuld men at visse dele er lavet af andre materialer eller af en bomuldsblanding. På netop denne BH-model er skålene syet af materiale i 100 % bomuld, men de vatterede skulderstropper indeholder en vattering, der ikke er af bomuld. Skulderstropperne er foret med 100 % bomuld, så du mærker bomuld direkte mod huden. Ryggen er af bomuld, men har en lille andel af elastan, så den kan bevare elasticiteten. Alt dette resulterer i, at BH'ens dele tilsammen får et gennemsnit på 83 % bomuld, selv om hovedparten er fremstillet af vores populære 100 % bomuldsmateriale.


Hvorfor indeholder en bh elastan?


Ryggen på en BH skal være elastisk for at kunne sidde godt og føles behagelig. Hvis ryggen på en BH havde været fremstillet af elastisk 100 % bomuld, ville den hurtigt blive udvidet og miste formen. Elastanfibrene blandes med bomuldsfibrene, for at stoffet skal blive formbestandigt og bevare spændstigheden. Sommetider har man strømper, strømpebukser, trusser, der plejede at sidde til med en god pasform, da man købte dem, men som efter et stykke tid bliver slappe, f.eks. joggingbukser der får "knæ". Det er sådan, det bliver, uden elastan, og derfor findes det i næsten alt vores undertøj, der sidder tæt til kroppen.


”For os er det vigtigt, at vores kunder skal kunne stole på, at en Miss Mary-model bevarer sin høje kvalitet.”

Bestseller bomulds-BH'en LOVELY LACE har skåle og forstykke af 100 % bomuld, men alt i alt er BH'en af 57 % bomuld.


For os er det vigtigt, at vores kunder skal kunne stole på, at en Miss Mary-model bevarer sin høje kvalitet, også efter at du har brugt den i lang tid. Hvis du er usikker på, hvilken BH der passer netop til dig og dine behov, eller hvilken størrelse du skal have, så kontakt vores kundeservice. De er eksperter i at hjælpe kvinder via telefonen, via mail eller chat og finde frem til den perfekte BH.

You may also like